• História sa písala na Gastro Erasmus 2025
          • História sa písala na Gastro Erasmus 2025

          • V dňoch 4. až 6. apríla sme sa zúčastnili medzinárodnej kuchárskej súťaže Gastro Erasmus 2025 v krásnom luxusnom rezorte The Raga Side v tureckom Manavgate. Naša Stredná odborná škola hotelová Horný Smokovec, a tým aj Slovensko zaznamenala historický úspech!

            Súťaže sa zúčastnilo 146 talentovaných študentov z 15 krajín Európy, ktorí sa snažili ukázať svoje zručnosti a kreativitu v kulinárskom umení. Naši traja reprezentanti – Viktória Orolínová, Jozef Babuša a Lukáš Hovanec – sa nielenže postavili na pódium, ale aj si odniesli štyri zlaté medaily v štyroch kategóriách.

            Čítať viac TU

        • Job Shadowing v Portugalsku
          • Job Shadowing v Portugalsku

          • Dňa 4. apríla 2025 začala naša skvelá p.uč. Merčáková naplno Job shadowing v rámci programu Erasmus+.

            Pod vedením miestneho učiteľa sa podieľala na príprave tradičného portugalského dezertu – Custard Tart, ktorý je nielen chutný, ale aj skvelým príkladom kultúrneho dedičstva.

            Čítať viac TU

        • Erasmus+ úvod mobility žiakov v Portugalsku
          • Erasmus+ úvod mobility žiakov v Portugalsku

          • Naši žiaci sa usadili v nádhernom Póvoa de Varzim!  Po príchode sa ubytovali a už sa tešia na vzrušujúce 3 týždne plné gastronomických zážitkov. Prešli sa po miestnych prevádzkach, kde budú rozvíjať svoje zručnosti a objavovať tajomstvá portugalskej kuchyne. Kto by si nechcel vychutnať čerstvé morské plody alebo tradičné pastel de nata? 

            Čítať viac TU

        • Festival povolaní 2025 v Krakove
          • Festival povolaní 2025 v Krakove

          • Boli sme súčasťou sveta profesií a priemyselného vzdelávania v Malopoľsku! V dňoch 2. a 3. apríla 2025 sa na Medzinárodnom veľtrhu a kongresovom centre EXPO v Krakove uskutočňil ďalší ročník Festivalu povolaní. Tento skvelý festival sa natrvalo zapísal na mapu vzdelávania Malopoľska a my sme hrdí, že sme mohli prispieť!

            Čítať viac TU

        • Metro akadémia - pilotný ročník
          • Metro akadémia - pilotný ročník

          • Študenti zažili špičkovú gastronómiu!

            Metro akadémia úspešne priviedla svojich prvých absolventov k vrcholu! Inovatívny vzdelávací projekt zameraný na študentov hotelových akadémií a stredných odborných škôl spojil mladý talent, profesionálnych kuchárov a TOP reštaurácie Slovenska.

            Do projektu sa zapojili štyri školy naprieč Slovenskom. Sme hrdí, že práve SOŠ hotelová Horný Smokovec bola súčasťou tohto pilotného projektu. Teší nás, že záverečná skúška všetkých účastníkov METRO akadémie a slávnostný ceremoniál odovzdávania certifikátov sa konal u nás vo Vysokých Tatrách.

            Čítať viac TU

          • Literárna kaviareň

          • Literárna kaviareň - keď knihy rozvoniavajú

            Marec patrí knihám - príbehom, ktoré v nás zanechávajú stopu. Tentoraz sme sa však rozhodli vychutnať ich inak než v školských laviciach.

            Čítať viac TU

        • Súťaž WinePlanet Trophée Junior 2025
          • Súťaž WinePlanet Trophée Junior 2025

          • Na súťaži WinePlanet Trophée Junior 2025,ktorá sa konala v majestátnom prostredí Kaštieľa Pálffy vo Svätom Jure, reprezentovala našu školu Salome Šolcová. V konkurencii 19 študentov z celého Slovenska ukázala svoje schopnosti a odborné znalosti.

            Súťaž pozostávala z teoretickej časti, vrátane písomného testu a eseje, ako aj praktických disciplín, na ktoré Salome pripravoval MOV Tomáš Regitko. Testovali nielen technické zručnosti, ale aj hlboké porozumenie vínu.

            Čítať viac TU

        • Súťaž "Tanierový dezert" v Horky nad Jizerou
          • Súťaž "Tanierový dezert" v Horky nad Jizerou

          • 3. ročník gastronomickej súťaže v SOŠ a SOU Horky nad Jizerou bol zaujímavý! Naša úloha? Pripraviť 4 porcie tanierového dezertu, ktorý by bol súčasťou trojchodového menu. 

            Pri výbere surovín sme museli dodržiavať pravidlá zdravej výživy, takže ovocie a mliečne výrobky museli byť v hre. A pozor, celková hmotnosť – vrátane ozdôb a omáčky – mala byť max 120 g!

            Čítať viac TU

        • Breakfest meeting
          • Breakfest meeting

          • Tento týždeň sme zažili nápadité chvíle počas Raňajok školského parlamentu a Breakfest meetingu pána riaditeľa s učiteľmi. Študenti priniesli skvelé nápady a návrhy, ich hlasy boli vypočuté a ich podnety sú našou prioritou. Učitelia v priateľskej atmosfére diskutovali o možnostiach a nových víziách pre našu školu. 

            Čítať viac TU

        • Výmenná stáž so Střední školou gastronomie, farmářství a služeb Jeseník
          • Výmenná stáž so Střední školou gastronomie, farmářství a služeb Jeseník

          • V termíne od 16. 3. - 21. 3. 2025 sa realizovala výmenná stáž so Střední školou gastronomie, farmářství a služeb Jeseník. Naše dievčatá navštívili vysunuté pracovisko školy pre farmárov v Horních Heřmanicích. Prehliadka začala stajňami koní, kde sa dozvedeli o starostlivosti o tieto majestátne zvieratá. Potom sa presunuli k umeleckému kováčstvu, kde obdivovali zručnosť remeselníkov, ktorí vytvárajú úžasné diela. 

            Čítat viac TU

        • Degustácia s hviezdou v hoteli Lesná
          • Degustácia s hviezdou v hoteli Lesná

          • Naši žiaci s MOV Štefanom Girgom mali tú česť spolupracovať so šéfkuchárom Marcinom Filipkiewiczom v hoteli Lesná, kde pripravili nezabudnuteľné 7-chodové degustačné menu!

            Dňa 18.3. sa v Starej Lesnej predstavila poľská kulinárska ikona Marcin Filipkiewicz, ktorý má za sebou 20 rokov skúseností v 5* hoteli s Michelinovou hviezdou v Krakove. Jeho talent a vášeň pre poľskú kuchyňu ho postavili medzi najvýznamnejších šéfkuchárov v Poľsku, ktorého dielo si užili aj mnohé významné osobnosti vrátane pápeža Jána Pavla II. a japonského cisára.

            Čítať viac TU

        • Aktéri konferencie - Regióny v pohybe
          • Aktéri konferencie - Regióny v pohybe

          • Boli sme súčasťou konferencie “Regióny v pohybe - inšpirácie ktoré motivujú - spolupráce ktoré spájajú”!

            Na tomto podujatí sa organizátori zamerali na dôležité otázky spolupráce biznisu a duálneho vzdelávania, ako aj na to, ako vychovať zamestnancov, motivovať novú generáciu (Gen Z a Gen Alpha) a porozumieť generačným rozdielom medzi zamestnancami.

            Čítať viac TU

        • Gastro Kroměříž 2025
          • Gastro Kroměříž 2025

          • Dominancia na baristickej súťaži - Gastro Kroměříž 2025 

            Zúčastnili sme sa 11. ročníka medzinárodnej súťaže Gastro Kroměříž, kde mladí odborníci v oblasti gastronómie predviedli svoje umenie a vášeň!

            Medzi viacerými zástupcami zo Slovenska sme my ako jediní reprezentovali Prešovský samosprávny kraj. 

            V baristickej súťaži máme vynikajúce dvojité víťazstvo!

            **1. miesto**: Sofia Jurekova

            **2. miesto**: Dominik Špes

            Čítať viac TU

        • MIX volejbal
          • MIX volejbal

          • Žiaci sa angažovali na okresnom kole v MIX volejbale. V tíme sa prejavilo skutočné nasadenie, živosť a radosť z hry.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili a podporili náš volejbalový tím!

        • Teleráno v TV Markíza
          • Teleráno v TV Markíza

          • Opäť sme mali neuveriteľnú príležitosť získať skúsenosti v rannej show Teleráno v televízii Markiza! Naši talentovaní žiaci zo Strednej odbornej školy hotelovej ukázali, čo všetko sa naučili.

            Číťať viac TU

        • Pripravte sa na sladké jarné dobrodružstvo s COVP!
          • Pripravte sa na sladké jarné dobrodružstvo s COVP!

          • Pozývame vás na kurz, kde sa naučíte všetko o príprave a zdobení nádherných medovníkov s veľkonočnou tématikou!

            Čo vás čaká?

            • Základy pečenia medovníkov
            • Kreatívne techniky zdobenia
            • Možnosť vytvoriť si vlastné veľkonočné umelecké dielo

            Kedy: 18. 3. 2025

            Kde: v Grand hotel Starý Smokovec

            Nezabudnite si rezervovať svoje miesto, pretože počet účastníkov je obmedzený!

            covp.hotelova@gmail.com, 0902 385 604

        • Recepty bez mäsa

        • 15. 4. 2021
        • Recepty bez mäsa dokážu príjemne spestriť jedálny lístok v domácnostiach. Žiačky III.HA sa o tom presvedčili na odbornom výcviku, popritom si precvičili svoje zručnosti a podporili svoju kreativitu.

          Len pre zaujímavosť: Pripravovali zeleninovú girellu, holandskú omáčku, rukolový olej, špenátovú omáčku, cviklové perly, knedličky z polenty a jogurtové sphéry.

        • ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA - čašník/servírka

        • 9. 4. 2021
        • Alfou-omegou úspechu v službách sú nielen atraktívne a kvalitné atrakcie a prevádzky, ale najmä školený personál.

          Svoju prácu v odbore čašník/servírka predviedli žiaci 4. A v ročníkovej skúške 7. apríla 2021.

        • ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA

        • 9. 4. 2021
        • ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA 8. apríl 2021

          Žiaci 4. A v skupinách 5+1 pripravovali pokrmy podľa zadania, ktoré si vylosovali. Predviedli svoje zručnosti z oblasti gastronómie, nesmiernu dávku kreativity, i svoje prezenčné a obchodné zručnosti. Výsledná známka zo skúšky sa im premieta do hodnotenia predmetu odborný výcvik v 2. polroku 4. ročníka.

          Ako sa im to podarilo, posúďte sami....

        • Veľkonočné jahňa

        • 4. 4. 2021
        • Síce si už pochútnávate na svojich veľkonočných dobrotách, no nedá nám nezdielať jedno z náučných videí nášho kolegu Mareka Pajera - recept na Veľkonočné jahňa.

          Inšpirácia aj pre ďalšie slávnostné príležitosti.

          Prajeme dobrú chuť!

        • VEĽKONOČNÁ BABKA 🍞

        • 2. 4. 2021
        • VEĽKONOČNÁ BABKA je sladké chlebové pečivo podávané na Veľkú noc. V súčastnosti už máloktorá mladá rodina ju pečie doma, kúpia si ju v obchode ako hotový produkt.

          Čo tak urobiť tento rok zmenu a pripraviť si ju podľa tohto receptu.

        • 🐏Veľkonočný baranček 🐏

        • 1. 4. 2021
        • Veľkonočný barančekpatrí medzi stálice na slávnostnom veľkonočnom stole. Pustite sa do pečenia s radami od SOŠ hotelovej Vysoké Tatry.

      • 👉🏻Nadobúdanie praktických zručností 👩🏼‍🍳
        • 👉🏻Nadobúdanie praktických zručností 👩🏼‍🍳

        • 23. 3. 2021
        • Tento školský rok žiaci nadobúdajú praktické zručnosti prevažne v našej odbornej učebni. V skupinkách 5+1 za dodržiavania hygienických opatrení pripravujú rôzne pokrmy.

          Aj prváci (žiaci 1.B )si uvedomujú, že ak v budúcnosti chcú byť úspešní v gastronómií musia na sebe pracovať a byť aktívni už vo svojich začiatkoch.

          Tak im držme palce, nech im to v kuchyni dobre varí

        • GRATULUJEME 👏

        • 18. 3. 2021
        • Gratulujeme k úspechu CUKRÁROM SO SRDCOM.

          Teší nás, že SOŠ hotelová Vysoké Tatry bola súčasťou tohto úspešného projektu.

        • MOTIVUJEME SA NAVZÁJOM! 💪

        • 11. 3. 2021
        • Svetový deň obezity (4. marec) sa tento rok niesol v znamení vzájomnej inšpirácie a motivácie.

          Keďže počas pandemie COVID 19 trávime nadmerný čas doma pri počítači, urobme aj dnes niečo pre svoje zdravie, ale aj pre svojich blízkych. Poďte si s nami zacvičiť.

           

          Jedno z motivačných videí p. učiteľa Jaroslava Michalka.

        • Slovenský rekord pre charitatívny účel 👏

        • 10. 3. 2021
        • Naši absolventi, známy tatranský cukrár Matúš Reľovský a kuchár Benjamin Gorel spolu so šéfkuchárom Jánom Dudášom a ďalšími kolegami, dostali nápad pomôcť ľuďom v prvej línii počas pandémie.

          9. marca 2021 zavčas rána sa rozohriali pece aj rúry a do neskorého večera sa nezastavili. Nebol čas na oddych, ani na prestávky. Všetci družne spolupracovali pre dobro iných. Výsledkom bol slovenský rekord – 5640 veterníkov napečených za jeden deň určených na charitatívne účely pre pracovníkov Fakultnej nemocnice v Košiciach. Do projektu sa svojou troškou zapojila aj SOŠ hotelová Vysoké Tatry.

          Pandémia koronavírusu odhalila, koľko dobrých ľudí existuje medzi nami a ako si dokážeme napriek náročnej situácii vzájomne pomôcť. Obzvlášť dôležité je šíriť radosť, ktorá nám vlieva nádej a dobrú náladu. Často na to postačí aj taká drobnosť, akou je skvele upečený zákusok.

          „Čím menšia vec, tým väčšia musí byť naša láska." Matka Tereza

        • POKUS O SLOVENSKÝ REKORD

        • 9. 3. 2021
        • DRŽTE PALCE!

          Na pôde SOŠ hotelová Vysoké Tatry sa naši bývalí absolventi spolu so svojimi kolegami pokúsia o SLOVENSKÝ REKORD v pečeni veterníkov. Sme radi, že svojou troškou prispejeme aj my SOŠ hotelová Vysoké Tatry .

        • Záver Jarnej školy

        • 26. 2. 2021
        • V závere týždňa pedagógovia zbilancovali priebeh Jarnej školy a vyhodnotili prácu žiakov. To, že bol záujem o vzdelávanie svedčila aj účasť žiakov v tomto úspešnom projekte.

          Žiaci pod dohľadom kamier vytvárali umelecké diela a v priebehu pár dní sa zrazu stali „mediálnymi hviezdami.“

          Jarná škola mala bohatý program a učebne miestami pripomínali chemické laboratóriá. Veď aj gastronómia a s ňou aj naša škola idú stále vpred. Ďakujeme všetkým za realizáciu.

        • Aby hosťom chutilo... 🥒🥔🍆=🥗

        • 25. 2. 2021
        • Servírovať jedlo krásne na tanier je prvým krokom k tomu, aby hosťom chutilo.

          Aj o tom sa dnes presvedčili žiaci počas jarnej školy. Pripravili si tradičné jedlo v modernom prevedení, ktoré mali sami prezentovať. Okrem toho sa venovali aj príprave bylinkových ochutených olejov a precvičovali aj mnoho ďalších zručností.

        • Vzácni hostia v Jarnej škole

        • 24. 2. 2021
        • Sme veľmi radi, že Prešovský samosprávny kraj umožnil zrealizovať jarnú školu počas jarných prazdnin našim žiakom. Taktiež sa tešíme, že hostia z PSK spolu s vedúcim odboru školstva nás poctili svojou návštevou a zúčastnili sa slávnostného banketu. Žiaci tak nadobudli pocit, že sú na skutočnom bankete. Uvedomili si, že dôkazu niečo vytvoriť sami a nadobudli sebavedomie.

        • SLÁVNOSTNÝ BANKET 🥂🍽🍵

        • 24. 2. 2021
        • Dnes to v SOŠ hotelová Horný Smokovec dýcha slávnostnou atmosférou. Žiaci v spolupráci s majstrami sa pripravili na BANKET, na ktorý si pozvali významných hostí.... Ich snaženie i zručnosti si budete môcť pozrieť aj v reportáži TA3

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Sledujte nás