Centrum odborného vzdelávania a prípravy
Centrum odborného vzdelávania a prípravy
Na základe rozhodnutia č. 0005_COVP_RUZ_2022_rozhodnutie.pdf vydaného RUZ Bratislava zo dňa 22.09.2022 je SOŠ hotelová Horný Smokovec 17026 oprávnená používať popri svojom názve aj označenie Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre skupinu odborov vzdelávania 62 Ekonomické vedy, 63, 64 Ekonomika a organizácia, obchod a služby I, II.
Rozhodnutie sa vydáva na základe výsledkov hodnotenia projektu školy, RUZ.pdf vykonanej kontroly na mieste a posúdenia všetkých podmienok na dobu neurčitú.
1.ZÁKLADNÉ IDENTIFIKAČNÉ ÚDAJE
Názov centra odborného vzdelávania a prípravy:Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre gastronómiu, hotelierstvo a turizmus v SOŠ hotelovej Horný Smokovec 17026, Vysoké Tatry.
2.ORGANIZAĆNÉ ZABEZPEĆENIE :
Riaditeľ školy: PaedDr. Pavol Hudáček
Vedúci zamestnanec COVP: Mgr.Michaela Smoleňáková
Ostatní zamestnanci: Zamestnanci školy, ktorí vykonávajú úlohy COVP kumulovane so svojimi pracovnými povinnosťami v škole.Adresa sídla: SOŠ hotelová Horný Smokovec 17026, 062 01Vysoké Tatry
Telefónne číslo: +42152/4422865/ klapka 14
Telefónne číslo a mail hlavného majstra školy: +421 902 385 604, sosvt.pajer@gmail.comInternetová stránka školy: https://sosmokovec.edupage.org/
Elektronická adresa školy: hotelovatatry@gmail.com.
Elektronická adresa riaditeľa školy: sosvt.hudacek@gmail.com
Elektronická adresa vedúceho zamestnanca COVP: sosvt.pajer@gmail.comDátum zriadenia COVP: 22.09.2022
Zriaďovateľ školy: Prešovský samosprávny kraj,
Námestie mieru 2, 080 01 PrešovStavovská a profesijná organizácia: Zväz hotelov a reštaurácii SR, Bajkalská 25, 821 01 Bratislava
Poskytujeme stredné odborné vzdelanie v trojročných učebných odboroch - kuchár, čašník, servírka a cukrár a úplné stredné odborné vzdelanie v štvorročných odboroch - kuchár, čašník, servírka a v päťročnom odbore hotelová akadémia. Zároveň ponúkame možnosť zvýšiť si kvalifikáciu prostredníctvom skráteného dvojročného štúdia v odboroch kuchár, čašník, servírka a cukrár.
Stredná odborná škola hotelová poskytujte vzdelávanie v gastronómii. Vzhľadom na úzku špecializáciu a umiestnenie školy máme možnosť v rámci daného odboru sledovať všetky trendy modernej gastronómie.
V nasledujúcom období chceme byť súčasťou rozvíjajúceho sa cestovného ruchu vo Vysokých Tatrách. Je pre nás dôležité, aby naši žiaci a absolventi boli aktívnym prínosom pre zamestnávateľov v našom regióne. Jednou z priority školy je aj tvorba a realizácia krajských, celoštátnych a medzinárodných projektov, ktoré dávajú možnosť žiakom a učiteľom získať nové užitočné informácie o spôsobe a priebehu vzdelávacieho procesu v iných krajinách, rozširovať spoluprácu s organizáciami a školami z rôznych európskych krajín a zabezpečovať tak vysoko kvalitnú odbornú prípravu svojich žiakov a konfrontovať ich odborné vedomosti a praktické zručnosti. Našou víziou je vytvoriť široké spektrum jazykových a odborných zručností žiakov využiteľných tak v regióne Vysokých Tatier, európskom priestore, ako aj kdekoľvek vo svete.