• MIX volejbal
          • MIX volejbal

          • Žiaci sa angažovali na okresnom kole v MIX volejbale. V tíme sa prejavilo skutočné nasadenie, živosť a radosť z hry.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili a podporili náš volejbalový tím!

        • Teleráno v TV Markíza
          • Teleráno v TV Markíza

          • Opäť sme mali neuveriteľnú príležitosť získať skúsenosti v rannej show Teleráno v televízii Markiza! Naši talentovaní žiaci zo Strednej odbornej školy hotelovej ukázali, čo všetko sa naučili.

            Číťať viac TU

        • Pripravte sa na sladké jarné dobrodružstvo s COVP!
          • Pripravte sa na sladké jarné dobrodružstvo s COVP!

          • Pozývame vás na kurz, kde sa naučíte všetko o príprave a zdobení nádherných medovníkov s veľkonočnou tématikou!

            Čo vás čaká?

            • Základy pečenia medovníkov
            • Kreatívne techniky zdobenia
            • Možnosť vytvoriť si vlastné veľkonočné umelecké dielo

            Kedy: 18. 3. 2025

            Kde: v Grand hotel Starý Smokovec

            Nezabudnite si rezervovať svoje miesto, pretože počet účastníkov je obmedzený!

            covp.hotelova@gmail.com, 0902 385 604

        • Nehanbi sa slušne správať
          • Nehanbi sa slušne správať

          • Zapojili sme sa do tematického dňa “Nehanbi sa slušne správať” v Spojenej škole Letná Poprad, kde mali naši stredoškoláci skvelú príležitosť ukázať mladším žiakom základy stolovania a etikety v reštaurácii.

            Čo sa naučili? Čítať VIAC

        • Ročenka SOŠ hotelovej za rok 2024
          • Ročenka SOŠ hotelovej za rok 2024

          • Vážení študenti, rodičia a partneri,

            radi by sme vás informovali o publikácii ročenky Strednej odbornej školy hotelovej za rok 2024, ktorá dokumentuje dôležité akademické a profesionálne úspechy našich študentov a učiteľského zboru.

            Ročenka je dostupná na našej webovej stránke v sekcii *Publikácie* https://www.sos-hotelova.sk/a/publikacie , kde si ju môžete prezrieť online alebo stiahnuť. Tento dokument poskytuje komplexný pohľad na minulý rok a súhrn všetkých podstatných aktivít a úspechov našich študentov a učiteľov.

            Ďakujeme za vašu podporu našej školy a za záujem o naše vzdelávacie aktivity. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu a na dosiahnutie nových úspechov v tomto roku.

        • Projekt V4 Gen Mini Grant
          • Projekt V4 Gen Mini Grant

          • V rámci projektu V4 Gen Mini-Grants financovaného Medzinárodným vyšehradským fondom (International Visegrad Fund) sa v týždni 2.2. do 8. 2. 2025 uskutočnil prvý výmenný pobyt s Hotelovkou Teplice z Českej republiky. Realizuje sa projekt s názvom: ”Better ways” zameraný na udržateľnosť a odolnosť s rozvojom praktických kompetencií a podnikania. 

            Čítať viac

        • Zimná žiacka olympiáda
          • Zimná žiacka olympiáda

          • V dňoch 5. a 6. februára sa na Štrbskom Plese konala prvá Žiacka olympiáda, ktorej cielom bolo motivovať žiakov k zdravému pohybu a k športovaniu. Mladí športovci si tak mohli vyskúšať skutočné pretekové podmienky vo vybraných zimných športoch.

            Našu školu reprezentovali v snowboardcrosse Jakub Gallik z II.HA a Boris Bekeš z I. HA, ktorý súťažil aj v obrovskom slalome.

            Čítať viac

          • Pridaj sa k nám.

          • Varenie s vášňou, servírovanie s eleganciou, pečenie s láskou. Staň sa majstrom v gastro odbore! Pridaj sa k nám.

        • Okresné kolo súťaže v stolnom tenise
          • Okresné kolo súťaže v stolnom tenise

          • Tento týždeň žiaci - Ján Hradický (II. HA), Šimon Milan a Erik Kačmarčík (IV. reprezentovali našu školu na okresnom kole súťaže žiakov v stolnom tenise, ktorá sa konala na SOŠ elektrotechnickej v Poprade. Oceňujeme športovú nasadenosť žiakov. 

        • Lyžiarsky výcvik
          • Lyžiarsky výcvik

          • Dvadsaťosem prvákov na lyžiarskom výcviku vo Vernár - Studničky v termíne od 20. do 24. januára 2025 sa učili základy lyžovania, ale aj zdokonalili svoje zručnosti na svahu. Na rozhraní Nízkych Tatier a Slovenského raja ich každý deň prišiel navštíviť verný priateľ, vták Alfréd, ktorý im prinášal radost!

            Čítať viac

        • Olympiáda v anglickom a nemeckom jazyku
          • Olympiáda v anglickom a nemeckom jazyku

          • 15. a 16. 1. 2025 sa uskutočnili okresné kolá Olympiády z cudzích jazykov. 

            Kristína Kapolková, žiačka II.HA, v okresnom kole Olympiády z anglického jazyka v kategórii 2 D pre stredne odborne školy obsadila krásne 4. miesto.

            Čítať viac

          • Informácia pre rodičov

          • Vážení rodičia,

            zrejme ste zachytili informácie o tragickej udalosti, ktorá sa odohrala na gymnáziu v Spišskej Starej Vsi. Bohužiaľ, došlo k násilnému činu, ktorý si vyžiadal životy dvoch ľudí a zanechal celú komunitu školy v hlbokom smútku.

            Sme si vedomí, že takáto správa môže vzbudzovať obavy a otázky, a preto by sme vás chceli uistiť, že na našej škole venujeme maximálnu pozornosť bezpečnosti vašich detí.

            Ako môžeme spolupracovať na zvládnutí tejto situácie?

            1. Rozprávajte sa so svojimi deťmi:
              • Ak Vaše deti započuli tieto informácie, môžu mať otázky alebo obavy spojené s tým, čo sa stalo. Počúvajte ich a snažte sa im poskytnúť bezpečný priestor na vyjadrenie svojich pocitov.
              • Uistite ich, že máme spoločný záujem, a to aby škola bola bezpečným miestom, a bezpečnosť detí aj zamestnancov je našou prioritou.
            2. Upozornenie na zmeny v správaní:
              Ak spozorujete u Vášho dieťaťa akékoľvek zmeny v správaní, ktoré by mohli naznačovať úzkosť alebo strach, neváhajte kontaktovať našich školských psychológov, ktorí sú k dispozícii na individuálne konzultácie.
            3. Podpora bezpečnostných opatrení:
              Naša škola priebežne vyhodnocuje a posilňuje svoje bezpečnostné protokoly v spolupráci s odborníkmi a miestnymi orgánmi.

            NA ČO DAŤ POZOR

            • Presnosť informácií: Informujte len o potvrdených faktoch, aby ste predišli panike a šíreniu nepravdivých informácií.
            • Pokojný tón: Používajte neutrálny a pokojný jazyk, aby ste znížili úzkosť rodičov.
            • Neposkytujte podrobnosti, ktoré by mohli ohroziť vyšetrovanie alebo vyvolať napodobňovanie.

            Dôraz na bezpečnosť: Zdôraznite, že situácia je pod kontrolou a bezpečie detí je prioritou.
             

            Do pozornosti dávame PRINCÍPY PSYCHOSOCIÁLNEJ POMOC PO KRÍZE: https://www.minedu.sk/39295-sk/po-krize-prva-psychosocialna-pomoc/

            Kontakt na pomoc:

            Ak by ste potrebovali akékoľvek poradenstvo alebo podporu, môžete kontaktovať:

            • Sociálny pedagóg: Mgr. Zuzana Kostolníková,  0910 663 705, schrankadovery@sos-hotelova.sk
            • Krízová linka pre rodičov a pedagogických zamestnancov VÚDPaP ????0911 969 725 (08:00 – 18:00)
            • Linka dôvery Nezábudka (Liga za duševné zdravie)????0800 800 566 (nonstop) ????0800 222 450 v ukrajinskom jazyku -Телефонна лінія довіри НЕЗАБУДКА
            • IPčko - internetová poradňa pre mladých ????Krízová linka pomoci: 0800 500 333 (nonstop)
            • Linka detskej istoty (pre deti a mládež do 18 rokov) ????116 111 (nonstop)

            S úctou
            PaedDr. Pavol Hudáček
            riaditeľ školy

             

        • DEŇ ZEME 🌍

        • 22. 4. 2021
        • Správny obed môže pomôcť planete. Existujú totiž chutné, zdravé a pestré jedlá, ktorých uhlíková stopa je nízka. Aj toto bola jednou z tém, ktorej sme sa venovali v rámci Dňa Zeme.

          Žiaci III.B navrhli a pripravili pokrmy, v ktorých použili lokálne suroviny. Vyberali z toho, čo aktuálne môžu použiť a snažili sa vyhýbať ich nadmernému spracovaniu. Zaujala ich aj mapa lokálnych farmárov a dodávateľov od

          Lokálžrawetz. Na jeho webe si našli mnohé inšpirujúce recepty.

          A čo s použitým riadom? Ako ho čo najekologickejšie umyť?

          Žiaci V.HA prišli s návrhom si zasadiť semená lufy a predpestovať si vlastné priesady, ktoré budú dopestované v záhrade. Ostáva nám dúfať, že počasie bude priaznivé a po vhodnom pestovaní sa dočkáme aj prírodných špongií na umývanie riadu.

          Pred svojimi spolužiakmi prezentovali aj spôsoby, ktorými pomôžu chrániť našu Zem.

          Krásny Deň Zeme prajeme!

        • Nadstavbové štúdium

        • 19. 4. 2021
        • Prihlášku na denné nadstavbové štúdium na našej škole si môžte podať do 31.5.2021 

          ------------------------------------------

          Ide o dvojročné denné nadstavbové štúdium s maturitou v študijnom odbore spoločné stravovanie, kde si môže absolvent učebného odboru doplniť vzdelanie a ukončiť ho maturitnou skúškou.

          Názov  a číslo odboru:  6421 L spoločné stravovanie

          Prihláška na nadstavbové štúdium docx pdf

        • VZDELÁVANIE JE CELOŽIVOTNÝ PROCES

        • 16. 4. 2021
        • Riadia sa tým aj naši externí žiaci, ktorí svoje voľné chvíle popri práci venujú štúdiu gastonómie v našej škole. Okrem teoretických vedomostí rozvíjajú aj praktické zručnosti a tak si postupne rozširujú svoje kompetencie.

        • Recepty bez mäsa

        • 15. 4. 2021
        • Recepty bez mäsa dokážu príjemne spestriť jedálny lístok v domácnostiach. Žiačky III.HA sa o tom presvedčili na odbornom výcviku, popritom si precvičili svoje zručnosti a podporili svoju kreativitu.

          Len pre zaujímavosť: Pripravovali zeleninovú girellu, holandskú omáčku, rukolový olej, špenátovú omáčku, cviklové perly, knedličky z polenty a jogurtové sphéry.

        • ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA - čašník/servírka

        • 9. 4. 2021
        • Alfou-omegou úspechu v službách sú nielen atraktívne a kvalitné atrakcie a prevádzky, ale najmä školený personál.

          Svoju prácu v odbore čašník/servírka predviedli žiaci 4. A v ročníkovej skúške 7. apríla 2021.

        • ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA

        • 9. 4. 2021
        • ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA 8. apríl 2021

          Žiaci 4. A v skupinách 5+1 pripravovali pokrmy podľa zadania, ktoré si vylosovali. Predviedli svoje zručnosti z oblasti gastronómie, nesmiernu dávku kreativity, i svoje prezenčné a obchodné zručnosti. Výsledná známka zo skúšky sa im premieta do hodnotenia predmetu odborný výcvik v 2. polroku 4. ročníka.

          Ako sa im to podarilo, posúďte sami....

        • Veľkonočné jahňa

        • 4. 4. 2021
        • Síce si už pochútnávate na svojich veľkonočných dobrotách, no nedá nám nezdielať jedno z náučných videí nášho kolegu Mareka Pajera - recept na Veľkonočné jahňa.

          Inšpirácia aj pre ďalšie slávnostné príležitosti.

          Prajeme dobrú chuť!

        • VEĽKONOČNÁ BABKA 🍞

        • 2. 4. 2021
        • VEĽKONOČNÁ BABKA je sladké chlebové pečivo podávané na Veľkú noc. V súčastnosti už máloktorá mladá rodina ju pečie doma, kúpia si ju v obchode ako hotový produkt.

          Čo tak urobiť tento rok zmenu a pripraviť si ju podľa tohto receptu.

        • 🐏Veľkonočný baranček 🐏

        • 1. 4. 2021
        • Veľkonočný barančekpatrí medzi stálice na slávnostnom veľkonočnom stole. Pustite sa do pečenia s radami od SOŠ hotelovej Vysoké Tatry.

      • 👉🏻Nadobúdanie praktických zručností 👩🏼‍🍳
        • 👉🏻Nadobúdanie praktických zručností 👩🏼‍🍳

        • 23. 3. 2021
        • Tento školský rok žiaci nadobúdajú praktické zručnosti prevažne v našej odbornej učebni. V skupinkách 5+1 za dodržiavania hygienických opatrení pripravujú rôzne pokrmy.

          Aj prváci (žiaci 1.B )si uvedomujú, že ak v budúcnosti chcú byť úspešní v gastronómií musia na sebe pracovať a byť aktívni už vo svojich začiatkoch.

          Tak im držme palce, nech im to v kuchyni dobre varí

        • GRATULUJEME 👏

        • 18. 3. 2021
        • Gratulujeme k úspechu CUKRÁROM SO SRDCOM.

          Teší nás, že SOŠ hotelová Vysoké Tatry bola súčasťou tohto úspešného projektu.

        • MOTIVUJEME SA NAVZÁJOM! 💪

        • 11. 3. 2021
        • Svetový deň obezity (4. marec) sa tento rok niesol v znamení vzájomnej inšpirácie a motivácie.

          Keďže počas pandemie COVID 19 trávime nadmerný čas doma pri počítači, urobme aj dnes niečo pre svoje zdravie, ale aj pre svojich blízkych. Poďte si s nami zacvičiť.

           

          Jedno z motivačných videí p. učiteľa Jaroslava Michalka.

        • Slovenský rekord pre charitatívny účel 👏

        • 10. 3. 2021
        • Naši absolventi, známy tatranský cukrár Matúš Reľovský a kuchár Benjamin Gorel spolu so šéfkuchárom Jánom Dudášom a ďalšími kolegami, dostali nápad pomôcť ľuďom v prvej línii počas pandémie.

          9. marca 2021 zavčas rána sa rozohriali pece aj rúry a do neskorého večera sa nezastavili. Nebol čas na oddych, ani na prestávky. Všetci družne spolupracovali pre dobro iných. Výsledkom bol slovenský rekord – 5640 veterníkov napečených za jeden deň určených na charitatívne účely pre pracovníkov Fakultnej nemocnice v Košiciach. Do projektu sa svojou troškou zapojila aj SOŠ hotelová Vysoké Tatry.

          Pandémia koronavírusu odhalila, koľko dobrých ľudí existuje medzi nami a ako si dokážeme napriek náročnej situácii vzájomne pomôcť. Obzvlášť dôležité je šíriť radosť, ktorá nám vlieva nádej a dobrú náladu. Často na to postačí aj taká drobnosť, akou je skvele upečený zákusok.

          „Čím menšia vec, tým väčšia musí byť naša láska." Matka Tereza

        • POKUS O SLOVENSKÝ REKORD

        • 9. 3. 2021
        • DRŽTE PALCE!

          Na pôde SOŠ hotelová Vysoké Tatry sa naši bývalí absolventi spolu so svojimi kolegami pokúsia o SLOVENSKÝ REKORD v pečeni veterníkov. Sme radi, že svojou troškou prispejeme aj my SOŠ hotelová Vysoké Tatry .

        • Záver Jarnej školy

        • 26. 2. 2021
        • V závere týždňa pedagógovia zbilancovali priebeh Jarnej školy a vyhodnotili prácu žiakov. To, že bol záujem o vzdelávanie svedčila aj účasť žiakov v tomto úspešnom projekte.

          Žiaci pod dohľadom kamier vytvárali umelecké diela a v priebehu pár dní sa zrazu stali „mediálnymi hviezdami.“

          Jarná škola mala bohatý program a učebne miestami pripomínali chemické laboratóriá. Veď aj gastronómia a s ňou aj naša škola idú stále vpred. Ďakujeme všetkým za realizáciu.

        • Aby hosťom chutilo... 🥒🥔🍆=🥗

        • 25. 2. 2021
        • Servírovať jedlo krásne na tanier je prvým krokom k tomu, aby hosťom chutilo.

          Aj o tom sa dnes presvedčili žiaci počas jarnej školy. Pripravili si tradičné jedlo v modernom prevedení, ktoré mali sami prezentovať. Okrem toho sa venovali aj príprave bylinkových ochutených olejov a precvičovali aj mnoho ďalších zručností.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Sledujte nás