Žiaci z tried IV.A, III.C a I.NŠ mali príležitosť preniknúť do tajomstiev indonézskej, ázijskej a havajskej kuchyne. Súčasťou zážitkového vyučovania boli bývalí žiaci, z ANGRY CHEF Poprad Marek Kerkeš a Robo Glatz, ktorí získali bohaté skúsenosti počas práce v zahraničí. Čítať viac⇛
Imatrikulácia 2024
Privítali sme nových prvákov, ktorí sa oficiálne stali súčasťou nášho gastronomického cechu. Čítať viac⇛
Čokoládové pralinky
Už niekoľko rokov pripravujeme vianočné pralinky pre Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR a tento rok sme našu ponuku obohatili o ďalšie sladké dobroty! Čítať viac ➾
Tatranský Mikuláš 2024
Opäť sme spojili naše sily, aby sme šírili radosť a lásku v rôznych komunitách! Spoločne sme pripravili: 500x Mikulášskej kapustnice, 400x Nealkoholických punčov, 250x Mikulášskych balíčkov, 250x šišiek.. Čítať viac
SLOVAK BARISTA CUP junior 2024 v Žiline
Obrovský úspech našich žiakov na SLOVAK BARISTA CUP junior 2024 v Žiline. Naši talentovaní žiaci dosiahli vynikajúce výsledky, a to v oboch kategóriách - mladší aj starší žiaci. Čítať viac
Školské kolo olympiády zo slovenského jazyka a literatúry
Súťaž žiakov zameraná na prehĺbenie ich jazykových a literárnych zručností. Súťažilo sa v dvoch kategóriach. Čítať viac
Exkurzia Minipivovaru Tatras
Predvianočný teambuilding ŠP
Skills Slovakia Gastro Junior CUP- cukrár
Návšteva pražiarne Spojka Roastery
Školské kolo olympiády z cudzích jazykov
Skills Slovakia Gastro Junior CUP - kuchár
Baristický kurz
Exkurzia - Kežmarok
Konferencia ŠP
Gastronomická súťaž PÄŤBOJ
Cukrárenské umenie - odbor cukrár
Duálne vzdelávanie v najlepších hoteloch, reštauráciách a remeselných výrobách vo Vysokých Tatrách a širokom okolí.
Burza informácií a stredných škôl 2024 a školenie RVC Košice v Hoteli Permon
Podmienky prijímacieho konania na školský rok 2025/2026
História sa písala na Gastro Erasmus 2025
- 11. 4. 2025
V dňoch 4. až 6. apríla sme sa zúčastnili medzinárodnej kuchárskej súťaže Gastro Erasmus 2025 v krásnom luxusnom rezorte The Raga Side v tureckom Manavgate. Naša Stredná odborná škola hotelová Horný Smokovec, a tým aj Slovensko zaznamenala historický úspech!
Súťaže sa zúčastnilo 146 talentovaných študentov z 15 krajín Európy, ktorí sa snažili ukázať svoje zručnosti a kreativitu v kulinárskom umení. Naši traja reprezentanti – Viktória Orolínová, Jozef Babuša a Lukáš Hovanec – sa nielenže postavili na pódium, ale aj si odniesli štyri zlaté medaily v štyroch kategóriách.
Job Shadowing v Portugalsku
- 11. 4. 2025
Dňa 4. apríla 2025 začala naša skvelá p.uč. Merčáková naplno Job shadowing v rámci programu Erasmus+.
Pod vedením miestneho učiteľa sa podieľala na príprave tradičného portugalského dezertu – Custard Tart, ktorý je nielen chutný, ale aj skvelým príkladom kultúrneho dedičstva.
Erasmus+ úvod mobility žiakov v Portugalsku
- 11. 4. 2025
Naši žiaci sa usadili v nádhernom Póvoa de Varzim! Po príchode sa ubytovali a už sa tešia na vzrušujúce 3 týždne plné gastronomických zážitkov. Prešli sa po miestnych prevádzkach, kde budú rozvíjať svoje zručnosti a objavovať tajomstvá portugalskej kuchyne. Kto by si nechcel vychutnať čerstvé morské plody alebo tradičné pastel de nata?
Festival povolaní 2025 v Krakove
- 11. 4. 2025
Boli sme súčasťou sveta profesií a priemyselného vzdelávania v Malopoľsku! V dňoch 2. a 3. apríla 2025 sa na Medzinárodnom veľtrhu a kongresovom centre EXPO v Krakove uskutočňil ďalší ročník Festivalu povolaní. Tento skvelý festival sa natrvalo zapísal na mapu vzdelávania Malopoľska a my sme hrdí, že sme mohli prispieť!
Metro akadémia - pilotný ročník
- 11. 4. 2025
Študenti zažili špičkovú gastronómiu!
Metro akadémia úspešne priviedla svojich prvých absolventov k vrcholu! Inovatívny vzdelávací projekt zameraný na študentov hotelových akadémií a stredných odborných škôl spojil mladý talent, profesionálnych kuchárov a TOP reštaurácie Slovenska.
Do projektu sa zapojili štyri školy naprieč Slovenskom. Sme hrdí, že práve SOŠ hotelová Horný Smokovec bola súčasťou tohto pilotného projektu. Teší nás, že záverečná skúška všetkých účastníkov METRO akadémie a slávnostný ceremoniál odovzdávania certifikátov sa konal u nás vo Vysokých Tatrách.
Literárna kaviareň
- 6. 4. 2025
Literárna kaviareň - keď knihy rozvoniavajú
Marec patrí knihám - príbehom, ktoré v nás zanechávajú stopu. Tentoraz sme sa však rozhodli vychutnať ich inak než v školských laviciach.
Súťaž WinePlanet Trophée Junior 2025
- 6. 4. 2025
Na súťaži WinePlanet Trophée Junior 2025,ktorá sa konala v majestátnom prostredí Kaštieľa Pálffy vo Svätom Jure, reprezentovala našu školu Salome Šolcová. V konkurencii 19 študentov z celého Slovenska ukázala svoje schopnosti a odborné znalosti.
Súťaž pozostávala z teoretickej časti, vrátane písomného testu a eseje, ako aj praktických disciplín, na ktoré Salome pripravoval MOV Tomáš Regitko. Testovali nielen technické zručnosti, ale aj hlboké porozumenie vínu.
Súťaž "Tanierový dezert" v Horky nad Jizerou
- 6. 4. 2025
3. ročník gastronomickej súťaže v SOŠ a SOU Horky nad Jizerou bol zaujímavý! Naša úloha? Pripraviť 4 porcie tanierového dezertu, ktorý by bol súčasťou trojchodového menu.
Pri výbere surovín sme museli dodržiavať pravidlá zdravej výživy, takže ovocie a mliečne výrobky museli byť v hre. A pozor, celková hmotnosť – vrátane ozdôb a omáčky – mala byť max 120 g!
Breakfest meeting
- 6. 4. 2025
Tento týždeň sme zažili nápadité chvíle počas Raňajok školského parlamentu a Breakfest meetingu pána riaditeľa s učiteľmi. Študenti priniesli skvelé nápady a návrhy, ich hlasy boli vypočuté a ich podnety sú našou prioritou. Učitelia v priateľskej atmosfére diskutovali o možnostiach a nových víziách pre našu školu.
Študentky z Jeseníkov zdokonaľovali svoje zručnosti pod Lomnickým štítom
- 6. 4. 2025
V rámci týždennej výmennej stáže so Strědní škola gastronomie, farmářství a služeb Jeseník si študentky z Jeseníkov zdokonaľovali svoje zručnosti pod Lomnickým štítom v Grandhoteli Praha.
Pod vedením MOV Tomáša Regitka a Michaely Smoleňákovej si precvičili praktické zručnosti v oblasti servisu a cukrárenstva.
Výmenná stáž so Střední školou gastronomie, farmářství a služeb Jeseník
- 5. 4. 2025
V termíne od 16. 3. - 21. 3. 2025 sa realizovala výmenná stáž so Střední školou gastronomie, farmářství a služeb Jeseník. Naše dievčatá navštívili vysunuté pracovisko školy pre farmárov v Horních Heřmanicích. Prehliadka začala stajňami koní, kde sa dozvedeli o starostlivosti o tieto majestátne zvieratá. Potom sa presunuli k umeleckému kováčstvu, kde obdivovali zručnosť remeselníkov, ktorí vytvárajú úžasné diela.
Prezentácia vysokých škôl
- 24. 3. 2025
Degustácia s hviezdou v hoteli Lesná
- 24. 3. 2025
Naši žiaci s MOV Štefanom Girgom mali tú česť spolupracovať so šéfkuchárom Marcinom Filipkiewiczom v hoteli Lesná, kde pripravili nezabudnuteľné 7-chodové degustačné menu!
Dňa 18.3. sa v Starej Lesnej predstavila poľská kulinárska ikona Marcin Filipkiewicz, ktorý má za sebou 20 rokov skúseností v 5* hoteli s Michelinovou hviezdou v Krakove. Jeho talent a vášeň pre poľskú kuchyňu ho postavili medzi najvýznamnejších šéfkuchárov v Poľsku, ktorého dielo si užili aj mnohé významné osobnosti vrátane pápeža Jána Pavla II. a japonského cisára.
Hviezdoslavov Kubín
- 24. 3. 2025
Veľkonočné medovníky v Grand hoteli Stary Smokovec!
- 24. 3. 2025
Centrum odborného vzdelávania a prípravy - SOŠ hotelová realizovala odborný kurz venovaný pečeniu medovníkov s veľkonočnou tematikou! Siedmi nadšení účastníci sa ponorili do tajomstiev prípravy medovníkového cesta, fondánovej hmoty a jedlých farieb.
Aktéri konferencie - Regióny v pohybe
- 24. 3. 2025
Boli sme súčasťou konferencie “Regióny v pohybe - inšpirácie ktoré motivujú - spolupráce ktoré spájajú”!
Na tomto podujatí sa organizátori zamerali na dôležité otázky spolupráce biznisu a duálneho vzdelávania, ako aj na to, ako vychovať zamestnancov, motivovať novú generáciu (Gen Z a Gen Alpha) a porozumieť generačným rozdielom medzi zamestnancami.
Gastro Kroměříž 2025
- 12. 3. 2025
Dominancia na baristickej súťaži - Gastro Kroměříž 2025
Zúčastnili sme sa 11. ročníka medzinárodnej súťaže Gastro Kroměříž, kde mladí odborníci v oblasti gastronómie predviedli svoje umenie a vášeň!
Medzi viacerými zástupcami zo Slovenska sme my ako jediní reprezentovali Prešovský samosprávny kraj.
V baristickej súťaži máme vynikajúce dvojité víťazstvo!
**1. miesto**: Sofia Jurekova
**2. miesto**: Dominik Špes
Teleráno v TV Markíza
- 7. 3. 2025
Opäť sme mali neuveriteľnú príležitosť získať skúsenosti v rannej show Teleráno v televízii Markiza! Naši talentovaní žiaci zo Strednej odbornej školy hotelovej ukázali, čo všetko sa naučili.
Pripravte sa na sladké jarné dobrodružstvo s COVP!
- 1. 3. 2025
Pozývame vás na kurz, kde sa naučíte všetko o príprave a zdobení nádherných medovníkov s veľkonočnou tématikou!
Čo vás čaká?
- Základy pečenia medovníkov
- Kreatívne techniky zdobenia
- Možnosť vytvoriť si vlastné veľkonočné umelecké dielo
Kedy: 18. 3. 2025
Kde: v Grand hotel Starý Smokovec
Nezabudnite si rezervovať svoje miesto, pretože počet účastníkov je obmedzený!
covp.hotelova@gmail.com, 0902 385 604