Duálne vzdelávanie v najlepších hoteloch, reštauráciách a remeselných výrobách vo Vysokých Tatrách a širokom okolí.
Cukrárenské umenie - odbor cukrár
Burza informácií a stredných škôl 2024 a školenie RVC Košice v Hoteli Permon
Podmienky prijímacieho konania na školský rok 2025/2026
Duálne vzdelávanie v TV JOJ
Zážitkové vyučovanie vo Vysokých Tatrách
VIII.Ročník Súťaže HIV/AIDS Prevencie
Deň otvorených dverí na SOŠ hotelová
DOD u nás v škole
Príď sa k nám pozrieť a uvidíš varenie s vášňou, servírovanie s hrdosťou a možno sa staneš majstrom gastrónomie.
Neváhaj a navštív nás
Teleráno - Televízia Markíza
Latte art kurz v spolupráci s Tatra Coffee Academy
Metro akadémia Žilina
Žilinská gastronomická jeseň
Exkurzia na súťaž Junior Bartender v rámci Eurocupu 2024
Eurocup 2024 Junior Bartenders
Návšteva múzea v Tatranskej Lomnici
Eurocup 2024
Michelinský šéfkuchár Enrico Bartolini
Erasmus Days 2024 Poľsko - Zakopane
SWEETCUP 2024 - Cukrár
Teleráno v TV Markíza
- 7. 3. 2025
Opäť sme mali neuveriteľnú príležitosť získať skúsenosti v rannej show Teleráno v televízii Markiza! Naši talentovaní žiaci zo Strednej odbornej školy hotelovej ukázali, čo všetko sa naučili.
Pripravte sa na sladké jarné dobrodružstvo s COVP!
- 1. 3. 2025
Pozývame vás na kurz, kde sa naučíte všetko o príprave a zdobení nádherných medovníkov s veľkonočnou tématikou!
Čo vás čaká?
- Základy pečenia medovníkov
- Kreatívne techniky zdobenia
- Možnosť vytvoriť si vlastné veľkonočné umelecké dielo
Kedy: 18. 3. 2025
Kde: v Grand hotel Starý Smokovec
Nezabudnite si rezervovať svoje miesto, pretože počet účastníkov je obmedzený!
covp.hotelova@gmail.com, 0902 385 604
Školský pohár v Crosse
- 1. 3. 2025
Sme hrdí na nášho žiaka Borisa Bekeša, ktorý na súťaži - Školský pohár v Crosse, v disciplíne snowboard Cross na Štrbskom Plese obsadil skvelé **3. miesto**!
Nehanbi sa slušne správať
- 1. 3. 2025
Zapojili sme sa do tematického dňa “Nehanbi sa slušne správať” v Spojenej škole Letná Poprad, kde mali naši stredoškoláci skvelú príležitosť ukázať mladším žiakom základy stolovania a etikety v reštaurácii.
Čo sa naučili? Čítať VIAC
Ročenka SOŠ hotelovej za rok 2024
- 1. 3. 2025
Vážení študenti, rodičia a partneri,
radi by sme vás informovali o publikácii ročenky Strednej odbornej školy hotelovej za rok 2024, ktorá dokumentuje dôležité akademické a profesionálne úspechy našich študentov a učiteľského zboru.
Ročenka je dostupná na našej webovej stránke v sekcii *Publikácie* https://www.sos-hotelova.sk/a/publikacie , kde si ju môžete prezrieť online alebo stiahnuť. Tento dokument poskytuje komplexný pohľad na minulý rok a súhrn všetkých podstatných aktivít a úspechov našich študentov a učiteľov.
Ďakujeme za vašu podporu našej školy a za záujem o naše vzdelávacie aktivity. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu a na dosiahnutie nových úspechov v tomto roku.
Projekt V4 Gen Mini Grant
- 11. 2. 2025
V rámci projektu V4 Gen Mini-Grants financovaného Medzinárodným vyšehradským fondom (International Visegrad Fund) sa v týždni 2.2. do 8. 2. 2025 uskutočnil prvý výmenný pobyt s Hotelovkou Teplice z Českej republiky. Realizuje sa projekt s názvom: ”Better ways” zameraný na udržateľnosť a odolnosť s rozvojom praktických kompetencií a podnikania.
Zimná žiacka olympiáda
- 11. 2. 2025
V dňoch 5. a 6. februára sa na Štrbskom Plese konala prvá Žiacka olympiáda, ktorej cielom bolo motivovať žiakov k zdravému pohybu a k športovaniu. Mladí športovci si tak mohli vyskúšať skutočné pretekové podmienky vo vybraných zimných športoch.
Našu školu reprezentovali v snowboardcrosse Jakub Gallik z II.HA a Boris Bekeš z I. HA, ktorý súťažil aj v obrovskom slalome.
Celoštátne finále súťaže Skills Gastro Junior CUP v odbore CUKRÁR
- 2. 2. 2025
2. miesto v celoštátnom finále súťaže Skills Gastro Junior CUP v odbore CUKRÁR. Dnešok na Medzinárodnom veľtrhu gastronómie DANUBIUS GASTRO 2025 patril chutným múčnikom s použitím hlavnej suroviny čokolády Callebaut a smotany Elle. Čítať viac....
Exkurzia na Veľtrhu gastronómie Danubius Gastro
- 2. 2. 2025
Veľtrh gastronómie DANUBIUS Gastro bol pre nás nesmierne inšpiratívny! Žiaci a pedagógovia vycestovali do Bratislavy, kde mali príležitosť načerpať nové nápady a zažiť množstvo chutí a vôní v bratislavskej Inchebe.
Celoštátne finále Skills Slovakia Gastro Junior CUP v odbore KUCHÁR
- 2. 2. 2025
Naša úloha bola jasná: v časovom limite 150 minút pripraviť tri identické porcie teplého alebo studeného predjedla a tri porcie moderného teplého pokrmu s dvoma prílohami a omáčkou. Čítať viac
Súťaž "O Priessnitzův dortík" - 3. miesto za Najlepšiu tortu!
- 2. 2. 2025
S radosťou oznamujeme, že na 20. ročníku súťaže odborných zručností cukrár - junior, ktorá sa konala v kongresovej sále Priessnitzovy léčebné lázně Jeseník, sme sa umiestnili na 3. mieste! Čítať viac
Vyučovanie v Čajovni u Vlka
- 28. 1. 2025
Počas pútavej hodiny s MVDr. Hurajtovou sa žiaci ponorili do tajov prípravy kvalitných čajov oolong v Čajovni u Vlka. Učili sa o čínskom čajovom obrade a jeho krásnych rituáloch. Čítať viac⇛
Lyžiarsky výcvik
- 24. 1. 2025
Dvadsaťosem prvákov na lyžiarskom výcviku vo Vernár - Studničky v termíne od 20. do 24. januára 2025 sa učili základy lyžovania, ale aj zdokonalili svoje zručnosti na svahu. Na rozhraní Nízkych Tatier a Slovenského raja ich každý deň prišiel navštíviť verný priateľ, vták Alfréd, ktorý im prinášal radost!
Deň bezpečného internetu 2025
- 23. 1. 2025
Olympiáda v anglickom a nemeckom jazyku
- 19. 1. 2025
15. a 16. 1. 2025 sa uskutočnili okresné kolá Olympiády z cudzích jazykov.
Kristína Kapolková, žiačka II.HA, v okresnom kole Olympiády z anglického jazyka v kategórii 2 D pre stredne odborne školy obsadila krásne 4. miesto.
Informácia pre rodičov
- 17. 1. 2025
Vážení rodičia,
zrejme ste zachytili informácie o tragickej udalosti, ktorá sa odohrala na gymnáziu v Spišskej Starej Vsi. Bohužiaľ, došlo k násilnému činu, ktorý si vyžiadal životy dvoch ľudí a zanechal celú komunitu školy v hlbokom smútku.
Sme si vedomí, že takáto správa môže vzbudzovať obavy a otázky, a preto by sme vás chceli uistiť, že na našej škole venujeme maximálnu pozornosť bezpečnosti vašich detí.
Ako môžeme spolupracovať na zvládnutí tejto situácie?
- Rozprávajte sa so svojimi deťmi:
- Ak Vaše deti započuli tieto informácie, môžu mať otázky alebo obavy spojené s tým, čo sa stalo. Počúvajte ich a snažte sa im poskytnúť bezpečný priestor na vyjadrenie svojich pocitov.
- Uistite ich, že máme spoločný záujem, a to aby škola bola bezpečným miestom, a bezpečnosť detí aj zamestnancov je našou prioritou.
- Upozornenie na zmeny v správaní:
Ak spozorujete u Vášho dieťaťa akékoľvek zmeny v správaní, ktoré by mohli naznačovať úzkosť alebo strach, neváhajte kontaktovať našich školských psychológov, ktorí sú k dispozícii na individuálne konzultácie. - Podpora bezpečnostných opatrení:
Naša škola priebežne vyhodnocuje a posilňuje svoje bezpečnostné protokoly v spolupráci s odborníkmi a miestnymi orgánmi.
NA ČO DAŤ POZOR
- Presnosť informácií: Informujte len o potvrdených faktoch, aby ste predišli panike a šíreniu nepravdivých informácií.
- Pokojný tón: Používajte neutrálny a pokojný jazyk, aby ste znížili úzkosť rodičov.
- Neposkytujte podrobnosti, ktoré by mohli ohroziť vyšetrovanie alebo vyvolať napodobňovanie.
Dôraz na bezpečnosť: Zdôraznite, že situácia je pod kontrolou a bezpečie detí je prioritou.
Do pozornosti dávame PRINCÍPY PSYCHOSOCIÁLNEJ POMOC PO KRÍZE: https://www.minedu.sk/39295-sk/po-krize-prva-psychosocialna-pomoc/
Kontakt na pomoc:
Ak by ste potrebovali akékoľvek poradenstvo alebo podporu, môžete kontaktovať:
- Sociálny pedagóg: Mgr. Zuzana Kostolníková,
0910 663 705, schrankadovery@sos-hotelova.sk
- Krízová linka pre rodičov a pedagogických zamestnancov VÚDPaP
0911 969 725 (08:00 – 18:00)
- Linka dôvery Nezábudka (Liga za duševné zdravie)
0800 800 566 (nonstop)
0800 222 450 v ukrajinskom jazyku -Телефонна лінія довіри НЕЗАБУДКА
- IPčko - internetová poradňa pre mladých
Krízová linka pomoci: 0800 500 333 (nonstop)
- Linka detskej istoty (pre deti a mládež do 18 rokov)
116 111 (nonstop)
S úctou
PaedDr. Pavol Hudáček
riaditeľ školy- Rozprávajte sa so svojimi deťmi:
Záver súťaže - Najkrajšie vianočne vyzdobená trieda
- 20. 12. 2024
Slávnostne sme ukončili predvianočné obdobie vyhodnotením súťaže o najkrajšiu vianočnú výzdobu tried. Čítať viac ⇛