Domov
Novinky
Skills Slovakia
- 8. 6. 2021
V celoštátnom kole 10. ročníka súťaže Skills Slovakia odboru kuchár obsadil MATEJ IVAN vo veľmi silnej konkurenciii s minimálnymi bodovými odstupmi 6. miesto.
Vo finále vytvoril tri porcie moderného inovatívneho teplého pokrmu s prílohami s využitím povinnej suroviny, bravčovej panenky. V časom limite 120 minút pripravil pokrm, ktorý zodpovedal požiadavkam modernej gastronómie.
"Bravčová panenka v špenátovej faši a bravčovej sieťke, žemľová knedľa z mladej žihľavy doplnená hodinovým vajíčkom, chrenová espuma s cibuľovým popolom, kaleráb v textúrach - pyré, olej, fritovaný kaleráb, šafránový kaleráb, dekorované mliečnym čipsom a balzamikovými perlami"
Oceňujeme a zároveň ďakujeme Matejovi, že aj po oficiálnom ukončení štvorročného štúdia v SOŠ hotelovej Vysoké Tatry usilovne na sebe pracoval a pripravoval sa na súťaž. Veríme, že svoj talent bude rozvíjať i naďalej. V príprave mu pomáhali MOV Bc. Miroslav Michaľák, Marek Pajer a Šimon Kalata (minulorčný medailista súťaže Skills Slovakia).
Slávnosť prijatia do cechu
- 3. 6. 2021
V dnešný slnečný deň sme slávnostne prijali do cechu kuchárov a čašníkov našich prvákov. Preverili sme ich schopnosti a zručnosti, zabavili sa a užili si skvelý deň . Prváci nás prekvapili svojou šikovnosťou a zložili sľub oddanosti svojmu cechu. Čašníci si overili svoje zručnosti v rátaní tržby a kuchári v miešaní bielkov. Pri slávnostnom prijatí do cechu boli dekorovaní symbolmi svojho cechu a to mini vareškou pre kuchárov a príručníkom pre čašníkov.
29
II. kolo prijímacieho konania na šk. rok 2021/2022
- 28. 5. 2021
II. kolo prijímacieho konania na SOŠ hotelovú Horný Smokovec 26, Vysoké Tatry do 1. ročníka v šk. roku 2021/2022 . Prihlášky môžte podávať do 16. júna 2021.
Kritéria pre prijatie sú rovnaké ako pre I. kolo.
Nadstavbové štúdium
- 28. 5. 2021
Prihlášku na denné nadstavbové štúdium na našej škole si môžte podať do 31.7.2021
------------------------------------------
Ide o dvojročné denné nadstavbové štúdium s maturitou v študijnom odbore spoločné stravovanie, kde si môže absolvent učebného odboru doplniť vzdelanie a ukončiť ho maturitnou skúškou.
Názov a číslo odboru: 6421 L spoločné stravovanie
ROZLÚČKOVÝ DEŇ
- 14. 5. 2021
DEŇ, ktorý nedočkavo očakávajú a tešia sa naň všetci žiaci.
Áno, posledný školský deň pred odovzdaním maturitných vysvedčení. Žiaci V.HA a IV.A sa počas neho rozlúčili a poďakovali pedagogickému zboru, vychutnali si posledné zvonenia, zaspomínali na svoje začiatky a na pamiatku vytvorili spomienkovú foto.
Veríme, že sa im bude dariť v novej etape života a budú šíriť dobre meno SOŠ hotelovej Vysoké Tatry.