• DEŇ ZEME 🌍

          • Správny obed môže pomôcť planete. Existujú totiž chutné, zdravé a pestré jedlá, ktorých uhlíková stopa je nízka. Aj toto bola jednou z tém, ktorej sme sa venovali v rámci Dňa Zeme.

            Žiaci III.B navrhli a pripravili pokrmy, v ktorých použili lokálne suroviny. Vyberali z toho, čo aktuálne môžu použiť a snažili sa vyhýbať ich nadmernému spracovaniu. Zaujala ich aj mapa lokálnych farmárov a dodávateľov od

            Lokálžrawetz. Na jeho webe si našli mnohé inšpirujúce recepty.

            A čo s použitým riadom? Ako ho čo najekologickejšie umyť?

            Žiaci V.HA prišli s návrhom si zasadiť semená lufy a predpestovať si vlastné priesady, ktoré budú dopestované v záhrade. Ostáva nám dúfať, že počasie bude priaznivé a po vhodnom pestovaní sa dočkáme aj prírodných špongií na umývanie riadu.

            Pred svojimi spolužiakmi prezentovali aj spôsoby, ktorými pomôžu chrániť našu Zem.

            Krásny Deň Zeme prajeme!

          • Nadstavbové štúdium

          • Prihlášku na denné nadstavbové štúdium na našej škole si môžte podať do 31.5.2021 

            ------------------------------------------

            Ide o dvojročné denné nadstavbové štúdium s maturitou v študijnom odbore spoločné stravovanie, kde si môže absolvent učebného odboru doplniť vzdelanie a ukončiť ho maturitnou skúškou.

            Názov  a číslo odboru:  6421 L spoločné stravovanie

            Prihláška na nadstavbové štúdium docx pdf

          • VZDELÁVANIE JE CELOŽIVOTNÝ PROCES

          • Riadia sa tým aj naši externí žiaci, ktorí svoje voľné chvíle popri práci venujú štúdiu gastonómie v našej škole. Okrem teoretických vedomostí rozvíjajú aj praktické zručnosti a tak si postupne rozširujú svoje kompetencie.

          • Recepty bez mäsa

          • Recepty bez mäsa dokážu príjemne spestriť jedálny lístok v domácnostiach. Žiačky III.HA sa o tom presvedčili na odbornom výcviku, popritom si precvičili svoje zručnosti a podporili svoju kreativitu.

            Len pre zaujímavosť: Pripravovali zeleninovú girellu, holandskú omáčku, rukolový olej, špenátovú omáčku, cviklové perly, knedličky z polenty a jogurtové sphéry.

          • ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA - čašník/servírka

          • Alfou-omegou úspechu v službách sú nielen atraktívne a kvalitné atrakcie a prevádzky, ale najmä školený personál.

            Svoju prácu v odbore čašník/servírka predviedli žiaci 4. A v ročníkovej skúške 7. apríla 2021.

          • ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA

          • ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA 8. apríl 2021

            Žiaci 4. A v skupinách 5+1 pripravovali pokrmy podľa zadania, ktoré si vylosovali. Predviedli svoje zručnosti z oblasti gastronómie, nesmiernu dávku kreativity, i svoje prezenčné a obchodné zručnosti. Výsledná známka zo skúšky sa im premieta do hodnotenia predmetu odborný výcvik v 2. polroku 4. ročníka.

            Ako sa im to podarilo, posúďte sami....

          • Veľkonočné jahňa

          • Síce si už pochútnávate na svojich veľkonočných dobrotách, no nedá nám nezdielať jedno z náučných videí nášho kolegu Mareka Pajera - recept na Veľkonočné jahňa.

            Inšpirácia aj pre ďalšie slávnostné príležitosti.

            Prajeme dobrú chuť!

          • VEĽKONOČNÁ BABKA 🍞

          • VEĽKONOČNÁ BABKA je sladké chlebové pečivo podávané na Veľkú noc. V súčastnosti už máloktorá mladá rodina ju pečie doma, kúpia si ju v obchode ako hotový produkt.

            Čo tak urobiť tento rok zmenu a pripraviť si ju podľa tohto receptu.

        • 👉🏻Nadobúdanie praktických zručností 👩🏼‍🍳
          • 👉🏻Nadobúdanie praktických zručností 👩🏼‍🍳

          • Tento školský rok žiaci nadobúdajú praktické zručnosti prevažne v našej odbornej učebni. V skupinkách 5+1 za dodržiavania hygienických opatrení pripravujú rôzne pokrmy.

            Aj prváci (žiaci 1.B )si uvedomujú, že ak v budúcnosti chcú byť úspešní v gastronómií musia na sebe pracovať a byť aktívni už vo svojich začiatkoch.

            Tak im držme palce, nech im to v kuchyni dobre varí

          • GRATULUJEME 👏

          • Gratulujeme k úspechu CUKRÁROM SO SRDCOM.

            Teší nás, že SOŠ hotelová Vysoké Tatry bola súčasťou tohto úspešného projektu.

          • MOTIVUJEME SA NAVZÁJOM! 💪

          • Svetový deň obezity (4. marec) sa tento rok niesol v znamení vzájomnej inšpirácie a motivácie.

            Keďže počas pandemie COVID 19 trávime nadmerný čas doma pri počítači, urobme aj dnes niečo pre svoje zdravie, ale aj pre svojich blízkych. Poďte si s nami zacvičiť.

             

            Jedno z motivačných videí p. učiteľa Jaroslava Michalka.

          • Slovenský rekord pre charitatívny účel 👏

          • Naši absolventi, známy tatranský cukrár Matúš Reľovský a kuchár Benjamin Gorel spolu so šéfkuchárom Jánom Dudášom a ďalšími kolegami, dostali nápad pomôcť ľuďom v prvej línii počas pandémie.

            9. marca 2021 zavčas rána sa rozohriali pece aj rúry a do neskorého večera sa nezastavili. Nebol čas na oddych, ani na prestávky. Všetci družne spolupracovali pre dobro iných. Výsledkom bol slovenský rekord – 5640 veterníkov napečených za jeden deň určených na charitatívne účely pre pracovníkov Fakultnej nemocnice v Košiciach. Do projektu sa svojou troškou zapojila aj SOŠ hotelová Vysoké Tatry.

            Pandémia koronavírusu odhalila, koľko dobrých ľudí existuje medzi nami a ako si dokážeme napriek náročnej situácii vzájomne pomôcť. Obzvlášť dôležité je šíriť radosť, ktorá nám vlieva nádej a dobrú náladu. Často na to postačí aj taká drobnosť, akou je skvele upečený zákusok.

            „Čím menšia vec, tým väčšia musí byť naša láska." Matka Tereza

          • POKUS O SLOVENSKÝ REKORD

          • DRŽTE PALCE!

            Na pôde SOŠ hotelová Vysoké Tatry sa naši bývalí absolventi spolu so svojimi kolegami pokúsia o SLOVENSKÝ REKORD v pečeni veterníkov. Sme radi, že svojou troškou prispejeme aj my SOŠ hotelová Vysoké Tatry .

          • Záver Jarnej školy

          • V závere týždňa pedagógovia zbilancovali priebeh Jarnej školy a vyhodnotili prácu žiakov. To, že bol záujem o vzdelávanie svedčila aj účasť žiakov v tomto úspešnom projekte.

            Žiaci pod dohľadom kamier vytvárali umelecké diela a v priebehu pár dní sa zrazu stali „mediálnymi hviezdami.“

            Jarná škola mala bohatý program a učebne miestami pripomínali chemické laboratóriá. Veď aj gastronómia a s ňou aj naša škola idú stále vpred. Ďakujeme všetkým za realizáciu.

          • Aby hosťom chutilo... 🥒🥔🍆=🥗

          • Servírovať jedlo krásne na tanier je prvým krokom k tomu, aby hosťom chutilo.

            Aj o tom sa dnes presvedčili žiaci počas jarnej školy. Pripravili si tradičné jedlo v modernom prevedení, ktoré mali sami prezentovať. Okrem toho sa venovali aj príprave bylinkových ochutených olejov a precvičovali aj mnoho ďalších zručností.

      • MIX volejbal
        • MIX volejbal

        • 7. 3. 2025
        • Žiaci sa angažovali na okresnom kole v MIX volejbale. V tíme sa prejavilo skutočné nasadenie, živosť a radosť z hry.

          Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili a podporili náš volejbalový tím!

      • Teleráno v TV Markíza
        • Teleráno v TV Markíza

        • 7. 3. 2025
        • Opäť sme mali neuveriteľnú príležitosť získať skúsenosti v rannej show Teleráno v televízii Markiza! Naši talentovaní žiaci zo Strednej odbornej školy hotelovej ukázali, čo všetko sa naučili.

          Číťať viac TU

      • Pripravte sa na sladké jarné dobrodružstvo s COVP!
        • Pripravte sa na sladké jarné dobrodružstvo s COVP!

        • 1. 3. 2025
        • Pozývame vás na kurz, kde sa naučíte všetko o príprave a zdobení nádherných medovníkov s veľkonočnou tématikou!

          Čo vás čaká?

          • Základy pečenia medovníkov
          • Kreatívne techniky zdobenia
          • Možnosť vytvoriť si vlastné veľkonočné umelecké dielo

          Kedy: 18. 3. 2025

          Kde: v Grand hotel Starý Smokovec

          Nezabudnite si rezervovať svoje miesto, pretože počet účastníkov je obmedzený!

          covp.hotelova@gmail.com, 0902 385 604

      • Školský pohár v Crosse
        • Školský pohár v Crosse

        • 1. 3. 2025
        • Sme hrdí na nášho žiaka Borisa Bekeša, ktorý na súťaži - Školský pohár v Crosse, v disciplíne snowboard Cross na Štrbskom Plese obsadil skvelé **3. miesto**! 

          Čítať VIAC

      • Nehanbi sa slušne správať
        • Nehanbi sa slušne správať

        • 1. 3. 2025
        • Zapojili sme sa do tematického dňa “Nehanbi sa slušne správať” v Spojenej škole Letná Poprad, kde mali naši stredoškoláci skvelú príležitosť ukázať mladším žiakom základy stolovania a etikety v reštaurácii.

          Čo sa naučili? Čítať VIAC

      • Ročenka SOŠ hotelovej za rok 2024
        • Ročenka SOŠ hotelovej za rok 2024

        • 1. 3. 2025
        • Vážení študenti, rodičia a partneri,

          radi by sme vás informovali o publikácii ročenky Strednej odbornej školy hotelovej za rok 2024, ktorá dokumentuje dôležité akademické a profesionálne úspechy našich študentov a učiteľského zboru.

          Ročenka je dostupná na našej webovej stránke v sekcii *Publikácie* https://www.sos-hotelova.sk/a/publikacie , kde si ju môžete prezrieť online alebo stiahnuť. Tento dokument poskytuje komplexný pohľad na minulý rok a súhrn všetkých podstatných aktivít a úspechov našich študentov a učiteľov.

          Ďakujeme za vašu podporu našej školy a za záujem o naše vzdelávacie aktivity. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu a na dosiahnutie nových úspechov v tomto roku.

      • Projekt V4 Gen Mini Grant
        • Projekt V4 Gen Mini Grant

        • 11. 2. 2025
        • V rámci projektu V4 Gen Mini-Grants financovaného Medzinárodným vyšehradským fondom (International Visegrad Fund) sa v týždni 2.2. do 8. 2. 2025 uskutočnil prvý výmenný pobyt s Hotelovkou Teplice z Českej republiky. Realizuje sa projekt s názvom: ”Better ways” zameraný na udržateľnosť a odolnosť s rozvojom praktických kompetencií a podnikania. 

          Čítať viac

      • Zimná žiacka olympiáda
        • Zimná žiacka olympiáda

        • 11. 2. 2025
        • V dňoch 5. a 6. februára sa na Štrbskom Plese konala prvá Žiacka olympiáda, ktorej cielom bolo motivovať žiakov k zdravému pohybu a k športovaniu. Mladí športovci si tak mohli vyskúšať skutočné pretekové podmienky vo vybraných zimných športoch.

          Našu školu reprezentovali v snowboardcrosse Jakub Gallik z II.HA a Boris Bekeš z I. HA, ktorý súťažil aj v obrovskom slalome.

          Čítať viac

        • Pridaj sa k nám.

        • 2. 2. 2025
        • Varenie s vášňou, servírovanie s eleganciou, pečenie s láskou. Staň sa majstrom v gastro odbore! Pridaj sa k nám.

      • Okresné kolo súťaže v stolnom tenise
        • Okresné kolo súťaže v stolnom tenise

        • 2. 2. 2025
        • Tento týždeň žiaci - Ján Hradický (II. HA), Šimon Milan a Erik Kačmarčík (IV. reprezentovali našu školu na okresnom kole súťaže žiakov v stolnom tenise, ktorá sa konala na SOŠ elektrotechnickej v Poprade. Oceňujeme športovú nasadenosť žiakov. 

      • Celoštátne finále súťaže Skills Gastro Junior CUP v odbore CUKRÁR
      • Exkurzia na Veľtrhu gastronómie Danubius Gastro
      • Celoštátne finále Skills Slovakia Gastro Junior CUP v odbore KUCHÁR
      • Súťaž "O Priessnitzův dortík" - 3. miesto za Najlepšiu tortu!
      • Vyučovanie v Čajovni u Vlka
      • Lyžiarsky výcvik
        • Lyžiarsky výcvik

        • 24. 1. 2025
        • Dvadsaťosem prvákov na lyžiarskom výcviku vo Vernár - Studničky v termíne od 20. do 24. januára 2025 sa učili základy lyžovania, ale aj zdokonalili svoje zručnosti na svahu. Na rozhraní Nízkych Tatier a Slovenského raja ich každý deň prišiel navštíviť verný priateľ, vták Alfréd, ktorý im prinášal radost!

          Čítať viac

      • Olympiáda v anglickom a nemeckom jazyku
        • Olympiáda v anglickom a nemeckom jazyku

        • 19. 1. 2025
        • 15. a 16. 1. 2025 sa uskutočnili okresné kolá Olympiády z cudzích jazykov. 

          Kristína Kapolková, žiačka II.HA, v okresnom kole Olympiády z anglického jazyka v kategórii 2 D pre stredne odborne školy obsadila krásne 4. miesto.

          Čítať viac

        • Informácia pre rodičov

        • 17. 1. 2025
        • Vážení rodičia,

          zrejme ste zachytili informácie o tragickej udalosti, ktorá sa odohrala na gymnáziu v Spišskej Starej Vsi. Bohužiaľ, došlo k násilnému činu, ktorý si vyžiadal životy dvoch ľudí a zanechal celú komunitu školy v hlbokom smútku.

          Sme si vedomí, že takáto správa môže vzbudzovať obavy a otázky, a preto by sme vás chceli uistiť, že na našej škole venujeme maximálnu pozornosť bezpečnosti vašich detí.

          Ako môžeme spolupracovať na zvládnutí tejto situácie?

          1. Rozprávajte sa so svojimi deťmi:
            • Ak Vaše deti započuli tieto informácie, môžu mať otázky alebo obavy spojené s tým, čo sa stalo. Počúvajte ich a snažte sa im poskytnúť bezpečný priestor na vyjadrenie svojich pocitov.
            • Uistite ich, že máme spoločný záujem, a to aby škola bola bezpečným miestom, a bezpečnosť detí aj zamestnancov je našou prioritou.
          2. Upozornenie na zmeny v správaní:
            Ak spozorujete u Vášho dieťaťa akékoľvek zmeny v správaní, ktoré by mohli naznačovať úzkosť alebo strach, neváhajte kontaktovať našich školských psychológov, ktorí sú k dispozícii na individuálne konzultácie.
          3. Podpora bezpečnostných opatrení:
            Naša škola priebežne vyhodnocuje a posilňuje svoje bezpečnostné protokoly v spolupráci s odborníkmi a miestnymi orgánmi.

          NA ČO DAŤ POZOR

          • Presnosť informácií: Informujte len o potvrdených faktoch, aby ste predišli panike a šíreniu nepravdivých informácií.
          • Pokojný tón: Používajte neutrálny a pokojný jazyk, aby ste znížili úzkosť rodičov.
          • Neposkytujte podrobnosti, ktoré by mohli ohroziť vyšetrovanie alebo vyvolať napodobňovanie.

          Dôraz na bezpečnosť: Zdôraznite, že situácia je pod kontrolou a bezpečie detí je prioritou.
           

          Do pozornosti dávame PRINCÍPY PSYCHOSOCIÁLNEJ POMOC PO KRÍZE: https://www.minedu.sk/39295-sk/po-krize-prva-psychosocialna-pomoc/

          Kontakt na pomoc:

          Ak by ste potrebovali akékoľvek poradenstvo alebo podporu, môžete kontaktovať:

          • Sociálny pedagóg: Mgr. Zuzana Kostolníková,  0910 663 705, schrankadovery@sos-hotelova.sk
          • Krízová linka pre rodičov a pedagogických zamestnancov VÚDPaP ????0911 969 725 (08:00 – 18:00)
          • Linka dôvery Nezábudka (Liga za duševné zdravie)????0800 800 566 (nonstop) ????0800 222 450 v ukrajinskom jazyku -Телефонна лінія довіри НЕЗАБУДКА
          • IPčko - internetová poradňa pre mladých ????Krízová linka pomoci: 0800 500 333 (nonstop)
          • Linka detskej istoty (pre deti a mládež do 18 rokov) ????116 111 (nonstop)

          S úctou
          PaedDr. Pavol Hudáček
          riaditeľ školy

           

      • Záver súťaže - Najkrajšie vianočne vyzdobená trieda
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Sledujte nás