Náš kolega Tomas Regitko je certifikovaným somelierom.
Gratulujeme a tešíme sa, že náš kolektív neustále rozvíja svoje vedomosti a zručnosti….
Posúvame sa vpred
Náš kolega Tomas Regitko je certifikovaným somelierom.
Gratulujeme a tešíme sa, že náš kolektív neustále rozvíja svoje vedomosti a zručnosti….
Posúvame sa vpred
Spolupráca stredných škôl so základnými školami je dôležitá aj z hľadiska systematického prechodu žiaka na strednú školu. Žiaci SOŠ hotelová, Horný Smokovec 26 pod vedením MOV pripravovali slávnostný raut pri príležitosti osláv výročia ZŠ s MŠ sv. Kríža.
Sme radi, že sme svojou odbornosťou prispeli k tejto slávnostnej udalosti.
Škole sv. Kríža želáme veľa podnetných a úspešných rokov! Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.
Dňa 16. 11. 2022 sme sa s striedou II. A a III. A zúčastnili divadelného predstavenia Rysavá jalovica. V Spišskom divadle sme si užili túto slovenskú klasiku v podaní domácich hercov,ktorí nám predviedli svoj profesionálny výkon.
DOD v SOŠ hotelová, Horný Smokovec 26
Pozývame Vás na Deň otvorených dverí.
Kde? Budova SOŠ hotelovej na Popradskej ceste
Kedy? 22. 11. 2022 od 9:00 do 13:00
Tešíme sa na Vás
Stredná odborná škola hotelová prichádza opäť s novinkou v odbornom vzdelávaní a príprave.
Rozhodnutím Republikovej únie zamestnávateľov zo dňa 22. 9. 2022 získala Stredná odborná škola hotelová štatút Centra odborného vzdelávania a prípravy (COVP). Tento štatút škola získala na základe vypracovania projektu a hodnotenia RUZ (Republiková únia zamestnávateľov). Škola splnila všetky podmienky a bola hodnotená ako nadštandardná.
Centrum odborného vzdelávania a prípravy nám otvára nové možnosti vzdelávania pre žiakov, učiteľov, hoteliérov ako aj pre širokú verejnosť.
Cieľom COVP je skvalitňovať odborné vzdelávanie a prípravu, prehlbovať spoluprácu so zamestnávateľmi a vzdelávacími inštitúciami.
Už čoskoro Vás oboznámime s aktivitami v rámci COVP. Sledujte nás aj na Instagrame @sos_hotelova_horny_smokovec
#soshotelova #vysoketatry #RUZ #centrumodbornehovzdelavania #COVP
Tento týždeň sme hostili našich priateľov z Brna. Súčasťou bolo spoznávanie slovenskej gastronómie formou stáží v tatranských hoteloch u lokálnych farmárov, prezentácie slovenských špecialít v našich laboratóriách.
A už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu.
Historicky najstarší hotelový cocktail bar v krásnom Grand Hotel, Starý Smokovec opäť ožil, za čo sme nesmierne vďační hotelu, ktorý je v systéme duálneho vzdelávania pre našich žiakov. Žiaci mali možnosť absolvovať pod záštitou Barcode Collective barmanský kurz, na ktorom sa okrem iného naučili aj ako správne komunikovať s hosťom v bare, spôsoby mixologie, prípravy domácich sirupov či praktická skúška vo forme modelových situácii s hosťom priamo v bare.
Dňa 8. novembra sa žiaci maturitných ročníkov zúčastnili divadelného predstavenia, ktoré sa
konalo v Spišskom divadle. A keďže sa maturita pomaličky, ale isto blíži, tak žiaci končiacich
ročníkov si „zalistovali“ trošku v pamäti a pripomenuli si literárne dielo od M. Kukučína,
Rysavú jalovicu. Ďakujeme hercom za ich skvelý výkon, a že takouto humornou formou nám
predstavili poviedku, ktorú mnohí z nás poznajú vďaka filmovému spracovaniu, kde v hlavnej
úlohe zažiaril herec Jozef Króner.
Opäť prinášame do Vysokých Tatier zlatú medailu. Dnes sme preniesli kus Tatier v podobe INVERZIE - súťažnej palacinky do Spojenej školy v Ružomberku.
Ďakujeme žiakom 3. ročníka Martinovi Hrivíkovi a Kristiánovi Malákovi, ktorí pod vedením majsterky Michaely Smoleňákovej úspešne reprezentovali SOŠ hotelová, Horný Smokovec 26
Aj do tohto projektu sa zapojili žiaci našej školy. Na hodine slovenčiny žiaci, prevažne z prvých ročníkov, vyrábali záložky na tému „Najlepší fantasy príbeh, podľa mňa, vyzerá takto...
Žiaci sa inšpirovali, predovšetkým, knihami, ako napr. Harry Potter od J.K. Rowlingovej, Hobitom od J.R.R. Tolkiena alebo aj animovaným filmom Mimoni. S partnerskou školou, konkrétne so Strednou odbornou školou techniky a služieb v Nitre, sme si vzájomne vymenili 45 ks záložiek. Medzi školami prebehla veľmi príjemná
a priateľská komunikácia a dúfame, že spoločná spolupráca bude pokračovať aj naďalej.
S partnerskou školou sme si vzájomne vymenili prezentácie našich škôl a takto virtuálne sme
sa predstavili. Tento projekt účel splnil a žiaci sa potešili z kreatívnych záložiek, ktoré budú
súčasťou ich obľúbených kníh.
Už budúci týždeň sa uskutoční pre žiakov SOŠ Hotelová Vysoké Tatry v priestoroch Grand Hotel, Starý Smokovec barmansky kurz pod vedením Barcode Collective.
Naši žiaci a pedagógovia zažili nezabudnuteľné chvíle vďaka grantom z programu ErasmusPlus a práci projektového tímu.
Cez projekt “Gastronómia západných Slovanov” (KA1, výzva 2021) vycestovalo 20 žiakov školy spolu s 2 sprevádzajúcimi pedagógmi v období máj-október 2022 na 14 dní do Českej republiky a Poľska.
SŠ Charbulova a projektový partner SIA Raira umožnili zapojenie žiakov do ich procesu vzdelávania, čo znamená, že žiaci mali možnosť pripravovať pokrmy v reštauráciách, hoteloch, školských zariadeniach a napĺňať projektové ciele, ktoré sú zamerané na rozšírenie praktických zručnosti v medzinárodnom kontexte.
Žiaci vzájomne spolupracovali, učili sa tolerancii, spoznávali multikultúru = SOFT SKILLS.
Vo voľnom čase Erasmáci maximálne spoznávali kultúru, okolie.
Majster odbornej výchovy realizoval JOB SHADOWING v SŠ Charbulova v Brne, kde spoznával teoretické a praktické vyučovanie u českých kolegov a osvojoval si česko-moravskú gastronómiu.
Všetci zúčastnení sa učili odbornou pracou v krajinách EÚ a boli postavení pred mnohé osobné i profesíjne výzvy, ktoré ich posunuli vpred. Po návrate nám rozprávajú všetko a my sa učíme od nich.
Blíži sa nový projekt, v ktorom projektový tím plánuje ďalšiu inšpiratívnu mobilitu pre žiakov do Španielska
VOLEJBALOVÝ TURNAJ ktorý sa uskutočnil na STREDNEJ ŠPORTOVEJ ŠKOLE
pod záštitou Prešovský samosprávny kraj. Zúčastnila sa aj naša škola. Pre desať účinkujúcich tímov a pozvaných hostí pripravili občerstvenie vo forme slávnostného rautu.
Dňa 20.10.2022 pripravil Školský parlament zaujímavú besedu so správcom TANAPU Ing. Igorom Stavným. Cieľom besedy bolo rozšírenie poznatkov našich žiakov o kráse nášho tatranského prostredia, v ktorom sa vzdelávajú.
Pretože príroda nie je samozrejmosťou, ale DAROM ZEME. A PRETO LESU A STROMOM ZDAR!!!
Koordinátorky: PaedDr. Silvia Kiššová, Mgr. Dominika Tomasová
Lúčenie v Restauracja Kavior prebiehalo aj tak, že Martin a Adam svojim kolegom pripravili a prezentovali pár slovenských jedál s pozvánkou na Slovensko - do regiónu Vysokých Tatier.
Ďakujeme.
Na pôde SOŠ hotelová, Horný Smokovec 26 privítal pán riaditeľ absolventov svojej alma mater po 45 rokoch od ukončenia štúdia.
Po príjemnom zvítaní si opäť zasadli do školských lavíc, zaspomínali na vyučujúcich, ale aj pozreli dokumentárny film o škole.
Svojou účasťou stretnutie obohatil aj vtedajší pán riaditeľ Viliam Černy aj pani učiteľky - p.Višnovská, p.Fotulová, p.Braumová, p.Krempaská.
Tešíme sa na ďalšie stretnutie.
Mobilita v Krakove je už pomaly v závere. V reštaurácii FOLGA pripravili ešte pre žiakov vynikajúcu ochutnávku. Večer sa niesol v degustovaní chutných jedál, lahodných nápojov a dobrej hudby, čím vytvorili žiakom % gastronomický zážitok.
Ďakujeme
Posledná dvojica Lukáš Repka a Adrián Andraš zavítali počas mobility v Krakove do reštaurácie Współwinni.
V preklade to znamená ,,Spolupáchatelia"
S plnou zodpovednosťou hovoria, že sa cítia spoluvinní za každú vypitú fľašu lahodného vína, ako aj za každú hodinu strávenú na rozhovoroch, obchodných stretnutiach či rande pri stoloch plných výborného jedla.
Spájajú sa tu moderná európska kuchyňa založená na čerstvých surovinách, so zmyslom pre milovníkov vína, ako aj barom pre fanúšikov mixológie a koktailov.
V novom jesennom menu žiakom priblížili nové chute, nezabúdajúc na miestne hodnoty regiónu, lokálnosť a udrzatelnosť.
Sledujte aj naše stories a dozviete sa viac….
Dnes, 13.10. 2022, bol spisovateľ Gustáv Murín na pôde SOŠ hotelovej , kde žiakom prvého ročníka veľmi pútavou formou porozprával o živote a profesii slávneho šéfkuchára Ondreja Antovszskeho a jeho knihe "Život s chuťou" a o slávnych Slovákoch vo svete.
Wine Garage - v tomto podniku si obohacujú skúsenosti a zručnosti Kristián Malák a Dominik Zgebura.
Okrem prijemnej hudby, elegantných priestorov reštaurácie, kvalitnej obsluhy, tu ponúkajú výborné jedlo s možnosťou párovania vín. Celkovo si z návštevy tejto reštaurácie odnesiete pozitívny zážitok
Chalani nielen zdokonalili svoju prax v tomto výberovom podniku, ale aj pozdielali svoje poznatky o slovenskej gastronómií.
Náš kolega Tomas Regitko je certifikovaným somelierom.
Gratulujeme a tešíme sa, že náš kolektív neustále rozvíja svoje vedomosti a zručnosti….
Posúvame sa vpred
Spolupráca stredných škôl so základnými školami je dôležitá aj z hľadiska systematického prechodu žiaka na strednú školu. Žiaci SOŠ hotelová, Horný Smokovec 26 pod vedením MOV pripravovali slávnostný raut pri príležitosti osláv výročia ZŠ s MŠ sv. Kríža.
Sme radi, že sme svojou odbornosťou prispeli k tejto slávnostnej udalosti.
Škole sv. Kríža želáme veľa podnetných a úspešných rokov! Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.
Dňa 16. 11. 2022 sme sa s striedou II. A a III. A zúčastnili divadelného predstavenia Rysavá jalovica. V Spišskom divadle sme si užili túto slovenskú klasiku v podaní domácich hercov,ktorí nám predviedli svoj profesionálny výkon.
DOD v SOŠ hotelová, Horný Smokovec 26
Pozývame Vás na Deň otvorených dverí.
Kde? Budova SOŠ hotelovej na Popradskej ceste
Kedy? 22. 11. 2022 od 9:00 do 13:00
Tešíme sa na Vás
Stredná odborná škola hotelová prichádza opäť s novinkou v odbornom vzdelávaní a príprave.
Rozhodnutím Republikovej únie zamestnávateľov zo dňa 22. 9. 2022 získala Stredná odborná škola hotelová štatút Centra odborného vzdelávania a prípravy (COVP). Tento štatút škola získala na základe vypracovania projektu a hodnotenia RUZ (Republiková únia zamestnávateľov). Škola splnila všetky podmienky a bola hodnotená ako nadštandardná.
Centrum odborného vzdelávania a prípravy nám otvára nové možnosti vzdelávania pre žiakov, učiteľov, hoteliérov ako aj pre širokú verejnosť.
Cieľom COVP je skvalitňovať odborné vzdelávanie a prípravu, prehlbovať spoluprácu so zamestnávateľmi a vzdelávacími inštitúciami.
Už čoskoro Vás oboznámime s aktivitami v rámci COVP. Sledujte nás aj na Instagrame @sos_hotelova_horny_smokovec
#soshotelova #vysoketatry #RUZ #centrumodbornehovzdelavania #COVP
Tento týždeň sme hostili našich priateľov z Brna. Súčasťou bolo spoznávanie slovenskej gastronómie formou stáží v tatranských hoteloch u lokálnych farmárov, prezentácie slovenských špecialít v našich laboratóriách.
A už teraz sa tešíme na ďalšiu spoluprácu.
Historicky najstarší hotelový cocktail bar v krásnom Grand Hotel, Starý Smokovec opäť ožil, za čo sme nesmierne vďační hotelu, ktorý je v systéme duálneho vzdelávania pre našich žiakov. Žiaci mali možnosť absolvovať pod záštitou Barcode Collective barmanský kurz, na ktorom sa okrem iného naučili aj ako správne komunikovať s hosťom v bare, spôsoby mixologie, prípravy domácich sirupov či praktická skúška vo forme modelových situácii s hosťom priamo v bare.
Dňa 8. novembra sa žiaci maturitných ročníkov zúčastnili divadelného predstavenia, ktoré sa
konalo v Spišskom divadle. A keďže sa maturita pomaličky, ale isto blíži, tak žiaci končiacich
ročníkov si „zalistovali“ trošku v pamäti a pripomenuli si literárne dielo od M. Kukučína,
Rysavú jalovicu. Ďakujeme hercom za ich skvelý výkon, a že takouto humornou formou nám
predstavili poviedku, ktorú mnohí z nás poznajú vďaka filmovému spracovaniu, kde v hlavnej
úlohe zažiaril herec Jozef Króner.
Opäť prinášame do Vysokých Tatier zlatú medailu. Dnes sme preniesli kus Tatier v podobe INVERZIE - súťažnej palacinky do Spojenej školy v Ružomberku.
Ďakujeme žiakom 3. ročníka Martinovi Hrivíkovi a Kristiánovi Malákovi, ktorí pod vedením majsterky Michaely Smoleňákovej úspešne reprezentovali SOŠ hotelová, Horný Smokovec 26
Aj do tohto projektu sa zapojili žiaci našej školy. Na hodine slovenčiny žiaci, prevažne z prvých ročníkov, vyrábali záložky na tému „Najlepší fantasy príbeh, podľa mňa, vyzerá takto...
Žiaci sa inšpirovali, predovšetkým, knihami, ako napr. Harry Potter od J.K. Rowlingovej, Hobitom od J.R.R. Tolkiena alebo aj animovaným filmom Mimoni. S partnerskou školou, konkrétne so Strednou odbornou školou techniky a služieb v Nitre, sme si vzájomne vymenili 45 ks záložiek. Medzi školami prebehla veľmi príjemná
a priateľská komunikácia a dúfame, že spoločná spolupráca bude pokračovať aj naďalej.
S partnerskou školou sme si vzájomne vymenili prezentácie našich škôl a takto virtuálne sme
sa predstavili. Tento projekt účel splnil a žiaci sa potešili z kreatívnych záložiek, ktoré budú
súčasťou ich obľúbených kníh.
Už budúci týždeň sa uskutoční pre žiakov SOŠ Hotelová Vysoké Tatry v priestoroch Grand Hotel, Starý Smokovec barmansky kurz pod vedením Barcode Collective.
Naši žiaci a pedagógovia zažili nezabudnuteľné chvíle vďaka grantom z programu ErasmusPlus a práci projektového tímu.
Cez projekt “Gastronómia západných Slovanov” (KA1, výzva 2021) vycestovalo 20 žiakov školy spolu s 2 sprevádzajúcimi pedagógmi v období máj-október 2022 na 14 dní do Českej republiky a Poľska.
SŠ Charbulova a projektový partner SIA Raira umožnili zapojenie žiakov do ich procesu vzdelávania, čo znamená, že žiaci mali možnosť pripravovať pokrmy v reštauráciách, hoteloch, školských zariadeniach a napĺňať projektové ciele, ktoré sú zamerané na rozšírenie praktických zručnosti v medzinárodnom kontexte.
Žiaci vzájomne spolupracovali, učili sa tolerancii, spoznávali multikultúru = SOFT SKILLS.
Vo voľnom čase Erasmáci maximálne spoznávali kultúru, okolie.
Majster odbornej výchovy realizoval JOB SHADOWING v SŠ Charbulova v Brne, kde spoznával teoretické a praktické vyučovanie u českých kolegov a osvojoval si česko-moravskú gastronómiu.
Všetci zúčastnení sa učili odbornou pracou v krajinách EÚ a boli postavení pred mnohé osobné i profesíjne výzvy, ktoré ich posunuli vpred. Po návrate nám rozprávajú všetko a my sa učíme od nich.
Blíži sa nový projekt, v ktorom projektový tím plánuje ďalšiu inšpiratívnu mobilitu pre žiakov do Španielska
VOLEJBALOVÝ TURNAJ ktorý sa uskutočnil na STREDNEJ ŠPORTOVEJ ŠKOLE
pod záštitou Prešovský samosprávny kraj. Zúčastnila sa aj naša škola. Pre desať účinkujúcich tímov a pozvaných hostí pripravili občerstvenie vo forme slávnostného rautu.
Dňa 20.10.2022 pripravil Školský parlament zaujímavú besedu so správcom TANAPU Ing. Igorom Stavným. Cieľom besedy bolo rozšírenie poznatkov našich žiakov o kráse nášho tatranského prostredia, v ktorom sa vzdelávajú.
Pretože príroda nie je samozrejmosťou, ale DAROM ZEME. A PRETO LESU A STROMOM ZDAR!!!
Koordinátorky: PaedDr. Silvia Kiššová, Mgr. Dominika Tomasová
Lúčenie v Restauracja Kavior prebiehalo aj tak, že Martin a Adam svojim kolegom pripravili a prezentovali pár slovenských jedál s pozvánkou na Slovensko - do regiónu Vysokých Tatier.
Ďakujeme.
Na pôde SOŠ hotelová, Horný Smokovec 26 privítal pán riaditeľ absolventov svojej alma mater po 45 rokoch od ukončenia štúdia.
Po príjemnom zvítaní si opäť zasadli do školských lavíc, zaspomínali na vyučujúcich, ale aj pozreli dokumentárny film o škole.
Svojou účasťou stretnutie obohatil aj vtedajší pán riaditeľ Viliam Černy aj pani učiteľky - p.Višnovská, p.Fotulová, p.Braumová, p.Krempaská.
Tešíme sa na ďalšie stretnutie.
Mobilita v Krakove je už pomaly v závere. V reštaurácii FOLGA pripravili ešte pre žiakov vynikajúcu ochutnávku. Večer sa niesol v degustovaní chutných jedál, lahodných nápojov a dobrej hudby, čím vytvorili žiakom % gastronomický zážitok.
Ďakujeme
Posledná dvojica Lukáš Repka a Adrián Andraš zavítali počas mobility v Krakove do reštaurácie Współwinni.
V preklade to znamená ,,Spolupáchatelia"
S plnou zodpovednosťou hovoria, že sa cítia spoluvinní za každú vypitú fľašu lahodného vína, ako aj za každú hodinu strávenú na rozhovoroch, obchodných stretnutiach či rande pri stoloch plných výborného jedla.
Spájajú sa tu moderná európska kuchyňa založená na čerstvých surovinách, so zmyslom pre milovníkov vína, ako aj barom pre fanúšikov mixológie a koktailov.
V novom jesennom menu žiakom priblížili nové chute, nezabúdajúc na miestne hodnoty regiónu, lokálnosť a udrzatelnosť.
Sledujte aj naše stories a dozviete sa viac….
Dnes, 13.10. 2022, bol spisovateľ Gustáv Murín na pôde SOŠ hotelovej , kde žiakom prvého ročníka veľmi pútavou formou porozprával o živote a profesii slávneho šéfkuchára Ondreja Antovszskeho a jeho knihe "Život s chuťou" a o slávnych Slovákoch vo svete.
Wine Garage - v tomto podniku si obohacujú skúsenosti a zručnosti Kristián Malák a Dominik Zgebura.
Okrem prijemnej hudby, elegantných priestorov reštaurácie, kvalitnej obsluhy, tu ponúkajú výborné jedlo s možnosťou párovania vín. Celkovo si z návštevy tejto reštaurácie odnesiete pozitívny zážitok
Chalani nielen zdokonalili svoju prax v tomto výberovom podniku, ale aj pozdielali svoje poznatky o slovenskej gastronómií.
Powered by aSc EduPage