Novinky

        • Divadelné predstavenie Rysavá jalovica

        • Dňa 8. novembra sa žiaci maturitných ročníkov zúčastnili divadelného predstavenia, ktoré sa
          konalo v Spišskom divadle. A keďže sa maturita pomaličky, ale isto blíži, tak žiaci končiacich
          ročníkov si „zalistovali“ trošku v pamäti a pripomenuli si literárne dielo od M. Kukučína,
          Rysavú jalovicu. Ďakujeme hercom za ich skvelý výkon, a že takouto humornou formou nám
          predstavili poviedku, ktorú mnohí z nás poznajú vďaka filmovému spracovaniu, kde v hlavnej
          úlohe zažiaril herec Jozef Króner.

        • „Záložka spája slovenské školy“

        • Aj do tohto projektu sa zapojili žiaci našej školy. Na hodine slovenčiny žiaci, prevažne z prvých ročníkov, vyrábali záložky na tému „Najlepší fantasy príbeh, podľa mňa, vyzerá takto...

          Žiaci sa inšpirovali, predovšetkým, knihami, ako napr. Harry Potter od J.K. Rowlingovej, Hobitom od J.R.R. Tolkiena alebo aj animovaným filmom Mimoni. S partnerskou školou, konkrétne so Strednou odbornou školou techniky a služieb v Nitre, sme si vzájomne vymenili 45 ks záložiek. Medzi školami prebehla veľmi príjemná
          a priateľská komunikácia a dúfame, že spoločná spolupráca bude pokračovať aj naďalej.
          S partnerskou školou sme si vzájomne vymenili prezentácie našich škôl a takto virtuálne sme
          sa predstavili. Tento projekt účel splnil a žiaci sa potešili z kreatívnych záložiek, ktoré budú
          súčasťou ich obľúbených kníh.

        • ERASMUS+ mobilitné okno dokorán

        • Naši žiaci a pedagógovia zažili nezabudnuteľné chvíle vďaka grantom z programu ErasmusPlus a práci projektového tímu.

          Cez projekt “Gastronómia západných Slovanov” (KA1, výzva 2021) vycestovalo 20 žiakov školy spolu s 2 sprevádzajúcimi pedagógmi v období máj-október 2022 na 14 dní do Českej republiky a Poľska.

          SŠ Charbulova a projektový partner SIA Raira umožnili zapojenie žiakov do ich procesu vzdelávania, čo znamená, že žiaci mali možnosť pripravovať pokrmy v reštauráciách, hoteloch, školských zariadeniach a napĺňať projektové ciele, ktoré sú zamerané na rozšírenie praktických zručnosti v medzinárodnom kontexte.

          Žiaci vzájomne spolupracovali, učili sa tolerancii, spoznávali multikultúru = SOFT SKILLS.

          Vo voľnom čase Erasmáci maximálne spoznávali kultúru, okolie.

          Majster odbornej výchovy realizoval JOB SHADOWING v SŠ Charbulova v Brne, kde spoznával teoretické a praktické vyučovanie u českých kolegov a osvojoval si česko-moravskú gastronómiu.

          Všetci zúčastnení sa učili odbornou pracou v krajinách EÚ a boli postavení pred mnohé osobné i profesíjne výzvy, ktoré ich posunuli vpred. Po návrate nám rozprávajú všetko a my sa učíme od nich.

          Blíži sa nový projekt, v ktorom projektový tím plánuje ďalšiu inšpiratívnu mobilitu pre žiakov do Španielska

          SAAIC - Erasmusplus SK

        • Beseda so správcom TANAPu

        • Dňa 20.10.2022 pripravil Školský parlament zaujímavú besedu so správcom TANAPU Ing. Igorom Stavným. Cieľom besedy bolo rozšírenie poznatkov našich žiakov o kráse nášho tatranského prostredia, v ktorom sa vzdelávajú. 

          Pretože príroda nie je samozrejmosťou, ale DAROM ZEME.        A PRETO LESU A STROMOM ZDAR!!!      

          Koordinátorky: PaedDr. Silvia Kiššová, Mgr. Dominika Tomasová

        • 📚STRETNUTIE ABSOLVENTOV PO 4️⃣5️⃣ ROKOCH🕰

        • Na pôde SOŠ hotelová, Horný Smokovec 26 privítal pán riaditeľ absolventov svojej alma mater po 45 rokoch od ukončenia štúdia.

          Po príjemnom zvítaní si opäť zasadli do školských lavíc, zaspomínali na vyučujúcich, ale aj pozreli dokumentárny film o škole.

          Svojou účasťou stretnutie obohatil aj vtedajší pán riaditeľ Viliam Černy aj pani učiteľky - p.Višnovská, p.Fotulová, p.Braumová, p.Krempaská.

          Tešíme sa na ďalšie stretnutie.

        • ERASMUS+ Krakov

        • Mobilita v Krakove je už pomaly v závere. V reštaurácii FOLGA pripravili ešte pre žiakov vynikajúcu ochutnávku. Večer sa niesol v degustovaní chutných jedál, lahodných nápojov a dobrej hudby, čím vytvorili žiakom % gastronomický zážitok.

          Ďakujeme

          #ErasmusPlus #SAAIC

        • ERASMUS+ Krakov

        • Posledná dvojica Lukáš Repka a Adrián Andraš zavítali počas mobility v Krakove do reštaurácie Współwinni.

          V preklade to znamená ,,Spolupáchatelia"

          S plnou zodpovednosťou hovoria, že sa cítia spoluvinní za každú vypitú fľašu lahodného vína, ako aj za každú hodinu strávenú na rozhovoroch, obchodných stretnutiach či rande pri stoloch plných výborného jedla.

          Spájajú sa tu moderná európska kuchyňa založená na čerstvých surovinách, so zmyslom pre milovníkov vína, ako aj barom pre fanúšikov mixológie a koktailov.

          V novom jesennom menu žiakom priblížili nové chute, nezabúdajúc na miestne hodnoty regiónu, lokálnosť a udrzatelnosť.

          Sledujte aj naše stories a dozviete sa viac….

          SAAIC - Erasmusplus SK

        • Beseda s Gustávom Murínom

        • Dnes, 13.10. 2022, bol spisovateľ Gustáv Murín na pôde SOŠ hotelovej , kde žiakom prvého ročníka veľmi pútavou formou porozprával o živote a profesii slávneho šéfkuchára Ondreja Antovszskeho a jeho knihe "Život s chuťou" a o slávnych Slovákoch vo svete.

        • Verejná zbierka Biela pastelka

        • Popri všetkých aktivitách sme sa nezabudli zapojiť aj tento rok do verejnej zbierky Biela pastelka.

          Naši štyria žiaci z III.A: Janka Budzáková, Helenka Hudáčková, Mária Maníková a Dávid Pružinský v dňoch 22.09.2022 a 23.09.2022 oslovovali žiakov i pedagógov našej školy, obyvateľov aj turistov Vysokých Tatier a získavali tak finančné prostriedky, ktoré pomôžu ľuďom so zrakovým postihnutím.

          Výnos Bielej pastelky je každoročne použitý na poskytovanie sociálneho poradenstva a sociálnej rehabilitácie, teda na financovanie aktivít, ktoré nevidiacim a slabozrakým ľuďom pomáhajú začleniť sa do bežného života.

          Našim žiakom sa podarilo vyzbierať 231,63 EUR. Za čo im patrí veľká vďaka!

        • ERASMUS + Krakov

        • ……Poľská perla - zapísaná v roku 1978 do zoznamu UNESCO.

          Áno, reč je o soľnej bani ,,Wieliczka". Vedeli ste ?

          Baňa je taká obrovská, že môžete navštíviť len 2 % soľného bludiska.

          Mikroklíma v bani pôsobí priaznivo na dýchacie cesty. My sme v nej strávili 3 hodiny.

          Projekt Erasmus+ je financovaný z prostriedkov EÚ

      • ERASMUS + KRAKOV
        • ERASMUS + KRAKOV

        • ……Poľská perla - zapísaná v roku 1978 do zoznamu UNESCO. 
          čítať viac

          ……Poľská perla - zapísaná v roku 1978 do zoznamu UNESCO. 

          Áno, reč je o soľnej bani ,,Wieliczka". Vedeli ste?

          - Baňa je taká obrovská, že môžete navštíviť len 2 % soľného bludiska.

          - Mikroklíma v bani pôsobí priaznivo na dýchacie cesty. My sme v nej strávili 3 hodiny.

           

          Projekt Erasmus+ je financovaný z prostriedkov EÚ

        • ERASMUS + Krakov 10 žiakov v 5 partnerských podnikoch v Krakove🇵🇱

        • Prvá dvojica Viktória Orolínová a Matej Pristal pôsobia v reštaurácií Wine bar FOLGA situovanej neďaleko hlavného námestia. Koncept reštaurácie je "foodsharing" čiže zdieľanie jedla. Počas jednej večere, tam vyskúšate množstvo chutí. Podnik preferuje len tie najlepšie suroviny – ryby, vzácne druhy morských plodov zo Stredozemného mora, výnimočné mäso a koreniny.

          Tomasz Tracz je šéfkuchár, ktorý pracoval vo viacerých michelinských reštauráciách. Ako Sous Chef v reštaurácii Campagne v Kilkenny pomohol tímu získať ich prvú hviezdu Michelin. Tomek oceňuje lokálnosť a je mu blízka filozofia udržateľnej gastronómie. Práve tieto priority Viktória prezentovala na konferencii v Hniezdnom (organizoval Prešovský samosprávny kraj) a tak si mohla doplniť vedomosti aj v spolupráci so zahraničným partnerom, kde sa zároveň zdokonaľuje aj v príprave na maturitné skúšky z angličtiny.

          #Erasmusplus #SAAIC

  • Fotogaléria

    • zatiaľ žiadne údaje
  • Sledujte nás