Centrum odborného vzdelávania a prípravy
Plán činnosti COVP v školskom roku 2024/2025
September 2024
- nábor žiakov zo základných škôl
- prírodovedné hry Kvetnica – nábor žiakov základných škôl
- informatívne stretnutie s CPPPaP v Poprade
- schválenie plánu exkurzií
- stanovenie pracovných tímov zodpovedných za jednotlivé projekty
- návrh krúžkovej činnosti
- stretnutie rodičov so zamestnávateľmi v rámci systému duálneho vzdelávania
- spolupráca so zamestnávateľmi v rámci systému duálneho vzdelávania, podpísanie dodatkov zmlúv
- schválenie plánu činnosti predmetových komisií
- príprava na odborné gastro súťaže
- príprava na baristickú súťaž
- spolupráca so zamestnávateľmi v regióne, zisťovanie záujmu o celoživotné vzdelávanie
- adaptácia žiakov 1. ročníka v spolupráci so sociálnym pedagógom a výchovnou poradkyňou
- vyhodnotenie úspešnosti projektov Erasmus
- prezentácia žiakov a majstrov o poznatkoch nadobudnutých v rámci programu Erasmusplus
- organizácia a zabezpečenie slávnostných akcií v okolí
Október 2024
- organizácia certifikovaného barmanského kurzu pre žiakov tretích ročníkov v spolupráci so Slovenskou barmanskou organizáciou
- organizácia barististického kurzu pre žiakov druhého ročníka
- spolupráca s regionálnymi výrobcami a dodávateľmi pri výrobe a distribúcii praliniek
- príprava a účasť na súťažiach GASTRO CUP, SWEEET CUP, SLOVAK BARISTSA CUP, ČESKÝ CUKRÁRENSKÝ ŠAMPIONÁT, NAJKRAJŠIA TORTA SLOVENSKA
- prezentácie na základných školách pri príležitosti Dňa zdravej výživy
- prednášky o zdravej výžive pre tatranských seniorov
- príprava a účasť na korešpondenčnom kole SKILLS Junior
- príprava a školské kolo barmanskej súťaže EUROCUP
- príprava a účasť na medzinárodnej barmanskej súťaži EUROCUP v Prešove
- realizácia duálneho vzdelávania
- tematické exkurzie v rámci odborného výcviku
- návšteva divadelného predstavenia
- medzinárodná spolupráca so školami v rámci Etwiningu
- priebežná príprava žiakov končiacich ročníkov na praktické maturitné a záverečné skúšky v spolupráci so zamestnávateľmi
November 2024
- organizácia Dňa otvorených dverí v spolupráci s PSK
- organizácia baristickej súťaže SlLOVAK BARISTA CUP v spolupráci s Academy of Coffee
- prezentácia odborných zručností žiakov pred verejnosťou
- prezentácia odborných zručností žiakom základných škôl a ich zákonným zástupcom spojená s ochutnávkou jedál pripravených žiakmi
- organizácia európskeho týždňa odborných zručností
- prezentácia výsledkov programu Erasmusplus pred verejnosťou, Erasmus day
- kurz vyrezávania - curving
- organizácia barmanského kurzu
- účasť pedagogických zamestnancov na odborných vzdelávacích podujatiach.
- propagácia výroby praliniek, ukážky výroby praliniek pred verejnosťou
- príprava žiakov na súťaže
- organizácia celoživotného vzdelávania v spolupráci so zamestnávateľmi
- organizácia odborných kurzov pre verejnosť
December 2024
- prezentácia odborných zručností pre žiakov základných škôl a ich rodičov
- odborné semináre organizované majstrami pre žiakov školy
- vybrané kapitoly zo súťažnej gastronómie pre žiakov
- charitatívna akcie – pečenie koláčov pre rodiny v sociálnej núdzi, príprava mikulášskeho prekvapenia pre deti v azylovom dome, príprava kapustnice pre ľudí bez domova
- príprava a zabezpečenie vianočných podujatí v regióne
- príprava každoročného podujatia – Kapustnica primátora Vysokých Tatier
- príprava vianočného programu pre žiakov školy
- príprava vianočného programu pre zamestnancov školy
- slávnostné stretnutie so zamestnávateľmi a zhodnotenie výsledkov činnosti za kalendárny rok 2024
Január 2025
- účasť na medzinárodnom veľtrhu Danubius Gastro
- príprava a účasť na súťaži Gastro Skills
- príprava a účasť na baristickej súťaži
- prezentácia manažérskych zručností žiakov hotelovej akadémie
- odborné besedy s odborníkmi z praxe
- kurz výroby praliniek
- účasť na etwiningových aktivitách
- spolupráca so zahraničnými partnermi
Február 2025
- spolupráca so zamestnávateľmi na tvorbe maturitných zadaní
- spolupráca so zamestnávateľmi na tvorbe zadaní záverečných skúšok
- spolupráca s RUZ pri schvaľovaní zadaní maturitných a záverečných skúšok
- nábor žiakov základných škôl spojení s prezentáciou praktických zručností a degustáciou
- organizácia baristického kurzu
- organizácia celoživotného vzdelávania
- organizácia seminárov o zdravom životnom štýle
- odborné exkurzie
Marec 2025
- účasť pedagogických zamestnancov na vzdelávacích aktivitách
- príprava žiakova na praktické maturitné a záverečné skúšky
- aktívna účasť na jarnej výstave
- účasť na somelieskej súťaži Vitis Tropheé Junior
- organizácia besied s odborníkmi z praxe
- organizácia celoživotného vzdelávania
- organizácia odborných kurzov pre verejnosť
- prezentácia zručnosti pre žiakov základných škôl v regióne
- návšteva v partnerskej škole v Poľsku
Apríl 2025
- skúšky zručností žiakov končiacich ročníkov
- organizácia praktických maturitných skúšok v spolupráci so zamestnávateľmi
- realizácia prednášok z medzinárodnej kuchyne pre žiakov školy
- propagácia odborov v systéme duálneho vzdelávania
- príprava projektu Erasmusplus
- exkurzia a absolvovanie prednášok na Vysokej škole hotelovej a ekonomickej v Prahe
- organizácia celoživotného vzdelávania
Máj 2025
- výmenný pobyt s partnerskou školou v Brne
- prezentácia manažérskych a jazykových zručností žiakov odboru hotelová akadémia
- účasť na súťaži Tatranský kuchár
- účasť na súťaži Xpert v čapovaní
- organizácia somelierskeho kurzu
- organizácia maturitných skúšok
- realizácia celoživotného vzdelávania
- prieskum trhu v oblasti celoživotného vzdelávania na tvorba plánu na nasledujúce obdobie
- propagácia programov v rámci celoživotného vzdelávania
Jún 2025
- odborné exkurzie v gastronomických zariadeniach na Slovensku
- organizácia záverečných skúšok v spolupráci so zamestnávateľmi
- účasť na súťaži tatranská grilovačka
- organizácia teambuildingov v rámci školy
- organzácia záhradnej slávnosti pre rodičov s prezentáciou odborných zručností žiakov
- prezentácia výsledkov projektu Erasmusplus
- hľadanie nových partnerstiev prostredníctvom etwiningu
- príprava pracovísk pre žiakov v systéme duálneho vzdelávania
- vyhodnotenie spolupráce so zamestnávateľmi, návrhy na zlepšenie činnosti COVP
- úprava učebných osnov
Júl 2025
- organizácia Gastroškoly – kurz gastronómie pre žiakov základných škôl
August 2025
- príprava a zabezpečenie podujatia Hágy Fest