Novinky
Ekonomická olympiáda ✍️🧑💻
- 18. 1. 2023
V dňoch 5.12. - 16.12.2022 prebehli na Slovensku školské kolá 6. ročníka Ekonomickej olympiády.
Jej organizátorom bol INESS-Inštitút ekonomických a spoločenských analýz.
Do súťaže sa zapojili i žiaci našej školy. Absolvovali 40 minútový test, ktorý pozostával z 25 otázok.
Z celkového počtu 15 zúčastnených žiakov sa najviac darilo Milanovi Troppovi (IV.A) a Janke Smoleňákovej (V. HA).
Postupujúci žiaci nás budú 27.01.2023 reprezentovať na krajskom kole v Prešove.
Všetci im držíme palce!
SKILLS Slovakia Gastro Junior CUP - odbor cukrár 2022/2023
- 18. 1. 2023
V semifinálovom kole súťaže SKILLS Slovakia Gastro Junior CUP - odbor cukrár 2022/2023 pripravili žiačky Valentína Lizáková a Tetiana Hudyvok (II.C) dezert s názvom Topinamburovo-rakytnikový Éclairs zdobený nakladanou jarabinou a zlatým čipsom.
Cukrárky pripravovala na súťaž Mgr. Ružena Hudaček. Náš tím získal bronzové pásmo.
Gratulujeme k úspechu a všetkým ďakujeme za reprezentáciu školy.
Veľké ďakujem patrí aj nášmu partnerovi v systéme duálneho vzdelávania Grand Hotel, Starý Smokovec.
#studujgastro #studujunas #soshotelova #cukrar #eclair #vzdelavanie #skills
🚦POSTUP DO FINÁLE 👉🏻 Skills Slovakia Gastro junior METRO CUP 2022/2023
- 16. 1. 2023
Aj tento rok sme boli úspešní v semifinálovom kola celoslovenskej gastronomickej súťaže.
Viktória Orolinová (II. A)a jej pomocník Adrián Andráš (III. A) spomedzi šestnástich tímov postúpili do finálovej šestky. Šesť najlepších tímov bude ďalej súťažiť v bratislavskej Inchebe.
V príprave museli využíť správne kombinácie tepelných úprav, technologických postupov, lokálnosť, sezónnosť či udržateľnosť.
Náš tím pripravil:
Srnčí chrbát v pečeňovej fáši
topinamburové pyré hubový demiglace
glazovaná cibuľka s horcom
jalovcový olej
nakladaná jarabina
rakytníkové perly
Ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy
#studujgastro #studujunas #soshotelova #skills #slovakia #gastro #junior
☕️COFFEE ŠTART po prázdninách v rannom vysielaní - Telerána
- 9. 1. 2023
Žiačka - Dominika Birošiková a majster odbornej výchovy - Vladimír Koč pripravovali dnes kávu viacerými spôsobmi v živom vysielaní televízie Markíza. Inšpirovali sa tatranskou prírodou a divákom predviedli aj to, ako jednoducho si môžu pripraviť chutnú kávu vysoko v horách.
Prezentovali…….
Drink “Forest Coffee” káva s domácim borovicovym sirupom , hruškovým freshom s efektom inverzie pomocou suchého ladu.
Cappuccino pripravované v prírode bez pomocí kávovaru. Mlieko spenené vo French presse a espresso pripravené cez mokka kanvičku.
kávu pripravenú alternatívnou metódou aeropress.
#studujgastro #studujunas #soshotelova #telerano #káva
Instagram: sos_hotelova_horny_smokovec