Domov
Novinky
Hľadáme kandidátov za členov ŽŠR!
- 29. 10. 2020
Žiacka školská rada (ŽŠR) či školský parlament by sa mala na škole zapájať do všetkého, čo sa deje.
Žiaci sú pre školu partnermi a spolutvorcami kreatívneho, príjemného školského prostredia.
V ideálnom prípade sú v rade zastúpení žiaci všetkých ročníkov, ktorí sú demokraticky zvolení svojimi spolužiakmi a stávajú sa poslancami dobrovoľne.
Členovia rady sa stretávajú minimálne raz za mesiac.
Kto môže kandidovať?
Každý, kto má záujem podieľať sa na rozvoji našej školy a záleží mu na jej napredovaní. Za triedu sa môže prihlásiť aj viac kandidátov.
Ak by si sa chcel/a stať členom ŽŠR, neváhaj vyplniť nižšie uvedený prihlasovací formulár do 4.11.2020
https://docs.google.com/.../1FAIpQLSdlFAs3IwV.../viewform...
Dôležitý oznam
- 28. 10. 2020
Jesenné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých školách v termínoch 30. októbra a 2., 6. a 9. novembra 2020.
Svetový deň cestovín
- 26. 10. 2020
Ako si pripraviť chutné cestoviny? Pod vedením našej majsterky M. Smoleňákovej to zvládnete jednoducho, rýchlo a chutne.
Dôležitý oznam!
- 23. 10. 2020
Dôležitý oznam
Od zajtrajšieho dňa, t. j. 24. 10. 2020, bude odborný výcvik na všetkých strediskách praktického vyučovania prebiehať výlučne dištančnou formou pre všetkých žiakov (aj žiakov v systéme duálneho vzdelávania).
Sezóna jabĺk
- 21. 10. 2020
Tento rok je úroda jabĺk nesmierne bohatá. Žiaci SOŠ hotelovej z Horného Smokovca pod vedením pani majsterky odbornej výchovy Michaely Smoleňákovej prišli s nápadom ako tento dar prírody využiť čo najefektívnejšie. Žiaci nazbierali jablká a v rámci systému duálneho vzdelávania ich počas odborného výcviku spracovali.
Žiaci boli rozdelení do troch skupín a každá skupina mala za úlohu vymyslieť, ako spracuje jablká. Takýto systém výučby na odbornom výcviku rozvíja u žiaka kritické myslenie a rozširuje jeho obzory.
Prvú skupinu tvorili žiaci prvého a tretieho ročníka, ktorí výrobky z jabĺk uskladnili v podobe jablkovej výživy.
Druhá skupina žiakov druhého ročníka ulahodila chuťovým pohárikom v podobe jablkovej štrúdle.
Poslednú skupinu tvorili žiaci maturitného ročníka. Títo žiaci sa inšpirovali myšlienkou „Všetci sme tvoriví a môžeme byť ešte viac“.
Našli najbližšie miesto, kde ovocie lisujú, zabezpečili odvoz, kanistre na šťavu a šlo sa. Výsledkom bola chutná 100% šťava, ktorá sa pasterizovala 20 minút a následne plnila do jednorazových sáčkov s kohútikom.
Využili sme dary prírody, zabezpečili si dostatok vitamínov a veľa nového sme sa naučili.
Už teraz sa tešíme na najbližšiu sezónu jabĺk. Na zdravie.
2