Novinky
2/3 GASTROŠKOLA - pre zvedavcov, ktorí sa radi dozvedia viac
- 29. 7. 2021
Naši "Gastroškoláci" pokračovali vzdelávaním, tvorivosťou a pohybom za krásneho slnečného počasia.
Namiešali si rôzne drinky. Pripravili si záhradnú párty, na ktorej si pochutnali na špecialitách, ktoré si sami pripravili. Svoju silu si zmerali nielen v preťahovaní lanom. No vyskúšali si aj kreslenie do speneného mlieka.
KTO SA VEĽA PÝTA, TAK AJ VEĽA VIE.
Na zvedavé otázky z oblasti gastronómie im zodpovedal Vladimír Koč - tréner v Tatra Coffe Academy.
5
GASTRONÓMIA 🍱ŠPORT🤾🏻♀️ ZÁBAVA🤹🏻
- 27. 7. 2021
Po úspešnom nultom ročníku GASTROŠKOLY sme opäť privítali žiakov základných škôl v SOŠ hotelovej Vysoké Tatry.
Projekt GASTROŠKOLA sa zameriava na prezentáciu gastronómie medzi mladými vo veku 10 až 15 rokov, aby pochopili, že moderná gastronómia nie len o uspokojení základnej potreby - hladu, ale o vytvorení nezabudnuteľného gurmánskeho a spoločenského zážitku.
Tento ročník sme obohatili aj o športové aktivity v krásnom prostredí Vysokých Tatier.
Pre žiakov základných škôl máme na každý deň pripravené aj prekvapenie v podobe stretnutia sa s významnými osobnosťami z rôznych oblastí.
Dnes nás poctili návštevou MASTRI SVETA V HOKEJBALE - náš absolvent Boris Oravec a Radovan Dejneka.
Sledujte náš projekt GASTROŠKOLA i naďalej.
7
🔥NETRADIČNE VYUČOVANIE 🔥
- 18. 6. 2021
Na prechádzke lesom zastávka na tichom mieste. Aj takouto formou prebieha súčasne odborný výcvik v SOŠ hotelová Vysoké Tatry.
Hlboký nádych a výdych, pozitívny účinok zaručený a k tomu chutný obed nachystaný.
Náš absolvent —Ľubomír Šmindák— Chef from the woods vzor mnohých mladých kuchárov na Slovensku, ktorý ohuruje svojim talentom i skromnosťou sprevádza našich žiakov potulkami lesom. Dáva im tipy a triky ako si pripraviť chutný pokrm a ako sa vynájsť pri varení v skromných podmienkach.
Tu je zopár záberov z netradičného vyučovania v lese, apropo môžete si to pozrieť aj v reportáži TA3 počas víkend
9
Banket
- 17. 6. 2021
Banket predstavuje jednu z najnáročnejších foriem obsluhy. Pripraviť ho si vyžaduje teoretické, praktické vedomosti a zručnosti a taktiež koordináciu všetkých zúčastnených – všetko má svoj presný čas.
Takýto výnimočný zážitok dopriali žiaci IV.HA svojím rodičom, kde predviedli svoju šikovnosť a rodičia žiarili šťastím. Nie každý deň máte šancu zažiť banket.
3
🗣POSTUP NA SÚŤAŽ 🎖EUROSKILLS 2021
- 11. 6. 2021
KDE? Rakúsko, Graz
KEDY? September 2021
S radosťou a cťou oznamuje, že Šimon Kalata (žiak III.A) sa vďaka vynikajúcemu medailovému umiestneniu v celoslovenskom finále Skills Slovakia Gastro Junior METRO CUP 2020 prebojoval do európskej časti - worldskills Europe.
EuroSkills je súťaž odborných zručností mladých ľudí a tvorí dôležitú platformu, na ktorej sa môže Európa prezentovať svetu prostredníctvom množstva rôznych odborných zručností. Súťaž je štruktúrovaná podľa konceptu „vidieť, robiť a informovať“.