Centrum odborného vzdelávania a prípravy
Kurz - Veľkonočné medovníky
Kurz LATTE ART
Baristický kurz
Barmanský kurz
Carving kurz
Baristický kurz
Kuchársky Troj - boj
Kurz s Máriou Kašickou
Kurz Somelier Junior
Škola pečenia
Latte art kurz
Spúšťame ďalšie termíny školení COVP, tentokrát zamerané na oblasť baristiky.
Kurz Barista 10.2.2024
Latte art kurz 17.2.2024
Kurz základnej práce s čokoládou s Máriou Kašickou
Moderná česká kuchyňa
Moderované varenie s degustáciou Moderná česká kuchyňa s Ľubomírom Javurkom
Termín: 18. 5. 2023 v čase od 13.00 - 17.30 hod.
Čo sa pripravíme?
Predjedlá: Trhané bravčové koleno s marhuľou pošírovanou v zelenom čaji a chrenovou espumou
Tatarák z kačacieho prsa a červenej repy so špenátovou majonézou a chipsom z dalamánku
Polievka: Kulajda s pošírovaným vajcom a lesnými hubami
Hlavný chod: Zemiakové knedle plenené údeným bokom z komína podávané na lôžku karamelizovanej cibuľovej kapusty
"Špalíčky" konfitovaného bravčového boku s karamelizovanými jablkami so zemiakovym pyré
Dezert: "Škubanky s makom, perníkom a v slivovici marínovanými slivkami.
Vietnamská kuchyňa
Moderované varenie s degustáciou na tému - Vietnamská kuchyňa s Ľubomírom Javurkom
Termín: 19. 5. 2023 v čase od 13.00 - 17.30 hod.
Čo si pripravíme?
BUN BO NAM BO - svieži vietnamský šalát s marinovaným hovädzím mäsom a rezancami bun
NEM RÁN - vyprážané závitky s omáčkou nuoc cham
PHO BO - silný hovädzí vývar s mäsom, sklenenými rezancami, plný čerstvých ázijskych byliniek
THIT KHO TAU - karamelizovaný bôčik s prepeličím vajíčkom a divokou brokolicou
Molekulárna gastronómia
Makrónky
Pozývame vás do "Školy pečenia s Máriou Kašickou - Makrónky"
Termín: 25. 2. 2023 v čase od 9.00 15.00 hod
Čo si pripravíme?
- green after, vanilka - apricot, matcha, škorica - kardamón, biela káva, kofila - karamel
Baristický kurz
Širokú verejnosť pozývame na BARISTICKÝ KURZ
Na výber sú 2 termíny, a to:
I. termín 25.2.2023 (sobota)
II. termín 8. 4. 2023 (sobota)
Kurz bude zameraný na základnú prípravu kávy, práca s mlynčekom, príprava espressa, receptúra, speňovanie mlieka, príprava mliečnych kávových nápojov a starostlivosť o technológie.
Kurz bude otvorený po prihlásení min. štyroch záujemcov.
Latte art kurz
Termín: 25. 3. 2023
Kurz bude zameraný na techniku speňovania mlieka, technika liatia jednotlivých vzorov (srdce, dvoj tulip, rosetta) .
Kurz bude otvorený po prihlásení min. štyroch záujemcov.