Domov
Novinky
Česko-slovenský seminár v Prahe
- 1. 10. 2025
Nové poznatky, inšpirácie a otvorenosť voči výzvam!
PhDr. Jana Pitoňáková MBA sa zúčastnila Česko–slovenského seminára v Prahe, ktorý bol venovaný mobilitám zamestnancov a ich dopadom na školy. A že bolo o čom diskutovať!
Čo priniesli dva dni v Grandior Hoteli?
Čítať viac TU.
Kávička na malíčka
- 1. 10. 2025
Milovníci kávy s veľkým srdcom,
Pri príležitosti Svetového dňa kávy si Vás dovoľujeme pozvať na podujatie, ktoré spojí vôňu a chuť kvalitnej kávy s pomocou tým najzraniteľnejším.
Dňa 1. októbra 2025 Vás v našej baristickej učebni privítajú naši žiaci, ktorí Vám pripravia šálku vynikajúcej kávy.
Každý dobrovoľný príspevok za kávu bude venovaný na podporu predčasne narodených detí – detí, ktoré bojujú o svoj prvý nádych života.
Čítať viac TU:
Slávnostný raut pre Spojenú školu Lendak
- 1. 10. 2025
65 rokov príbehov, priateľstiev a vedomostí
Spojená škola v Lendaku si 16. septembra pripomenula veľké jubileum – 65. výročie od svojho otvorenia v roku 1960.
Pri tejto príležitosti pripravili naši žiaci a majstri SOŠ hotelovej slávnostný raut, ktorý bol lahodným potešením pre všetkých hostí, no zároveň aj ukážkou zručnosti, elegancie a profesionality našich budúcich odborníkov v gastronómii.
Čítať viac TU.
LingvaFest 2025
- 1. 10. 2025
Najväčší jazykový festival na Slovensku opäť dokázal, že učenie sa cudzích jazykov môže byť moderné, pútavé a inšpirujúce.
Dva dni plné rýchlokurzov, workshopov, prednášok, súťaží a kultúrnych vystúpení priniesli stovky nových podnetov pre učiteľov, študentov aj všetkých jazykových nadšencov.
Na podujatí nechýbali ani naše učiteľky – PhDr. Janka Pitoňáková, MBA a Mgr. Janka Benko Bachledová, ktoré si odniesli: ČITAŤ VIAC
Kuchársky Troj-boj
- 16. 9. 2025
Priprav nože, začína sa boj!
V rámci #ErasmusDays prichádza na SOŠ hotelovú Horný Smokovec gastronomická výzva:
Kuchársky TROJ-BOJ
Kedy: 16.10.2025
Pre žiakov: 2.–4. ročníka
Prihlás sa: U svojho majstra odbornej výchovy
Zadanie pre odvážnych:
- krájanie cibule najemno
- krájanie póru julienne
- krájanie zemiakov 1×1 cm
O víťazovi rozhodne odborná komisia podľa:
- techniky krájania
- dodržania časového limitu
- čistoty pracoviska
Myslíš, že máš na to nervy z ocele a presnosť chirurga? Dokáž, že kuchyňa je tvoje bojisko a nôž tvoj najlepší spojenec!