• OZNAM KU PRIJÍMACIEMU KONANIU !

          • Prijímacie konanie do prvého ročníka študijných odborov kuchár a čašník, servírka sa uskutoční v termínoch 3. mája 2021 a 10. mája 2021. Pozvánky a pokyny na prijímacie konanie Vám budú doručené v najbližších dňoch poštou.

            vedenie školy

          • DEŇ ZEME 🌍

          • Správny obed môže pomôcť planete. Existujú totiž chutné, zdravé a pestré jedlá, ktorých uhlíková stopa je nízka. Aj toto bola jednou z tém, ktorej sme sa venovali v rámci Dňa Zeme.

            Žiaci III.B navrhli a pripravili pokrmy, v ktorých použili lokálne suroviny. Vyberali z toho, čo aktuálne môžu použiť a snažili sa vyhýbať ich nadmernému spracovaniu. Zaujala ich aj mapa lokálnych farmárov a dodávateľov od

            Lokálžrawetz. Na jeho webe si našli mnohé inšpirujúce recepty.

            A čo s použitým riadom? Ako ho čo najekologickejšie umyť?

            Žiaci V.HA prišli s návrhom si zasadiť semená lufy a predpestovať si vlastné priesady, ktoré budú dopestované v záhrade. Ostáva nám dúfať, že počasie bude priaznivé a po vhodnom pestovaní sa dočkáme aj prírodných špongií na umývanie riadu.

            Pred svojimi spolužiakmi prezentovali aj spôsoby, ktorými pomôžu chrániť našu Zem.

            Krásny Deň Zeme prajeme!

          • Nadstavbové štúdium

          • Prihlášku na denné nadstavbové štúdium na našej škole si môžte podať do 31.5.2021 

            ------------------------------------------

            Ide o dvojročné denné nadstavbové štúdium s maturitou v študijnom odbore spoločné stravovanie, kde si môže absolvent učebného odboru doplniť vzdelanie a ukončiť ho maturitnou skúškou.

            Názov  a číslo odboru:  6421 L spoločné stravovanie

            Prihláška na nadstavbové štúdium docx pdf

          • VZDELÁVANIE JE CELOŽIVOTNÝ PROCES

          • Riadia sa tým aj naši externí žiaci, ktorí svoje voľné chvíle popri práci venujú štúdiu gastonómie v našej škole. Okrem teoretických vedomostí rozvíjajú aj praktické zručnosti a tak si postupne rozširujú svoje kompetencie.

          • Recepty bez mäsa

          • Recepty bez mäsa dokážu príjemne spestriť jedálny lístok v domácnostiach. Žiačky III.HA sa o tom presvedčili na odbornom výcviku, popritom si precvičili svoje zručnosti a podporili svoju kreativitu.

            Len pre zaujímavosť: Pripravovali zeleninovú girellu, holandskú omáčku, rukolový olej, špenátovú omáčku, cviklové perly, knedličky z polenty a jogurtové sphéry.

          • ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA - čašník/servírka

          • Alfou-omegou úspechu v službách sú nielen atraktívne a kvalitné atrakcie a prevádzky, ale najmä školený personál.

            Svoju prácu v odbore čašník/servírka predviedli žiaci 4. A v ročníkovej skúške 7. apríla 2021.

          • ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA

          • ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA 8. apríl 2021

            Žiaci 4. A v skupinách 5+1 pripravovali pokrmy podľa zadania, ktoré si vylosovali. Predviedli svoje zručnosti z oblasti gastronómie, nesmiernu dávku kreativity, i svoje prezenčné a obchodné zručnosti. Výsledná známka zo skúšky sa im premieta do hodnotenia predmetu odborný výcvik v 2. polroku 4. ročníka.

            Ako sa im to podarilo, posúďte sami....

          • Veľkonočné jahňa

          • Síce si už pochútnávate na svojich veľkonočných dobrotách, no nedá nám nezdielať jedno z náučných videí nášho kolegu Mareka Pajera - recept na Veľkonočné jahňa.

            Inšpirácia aj pre ďalšie slávnostné príležitosti.

            Prajeme dobrú chuť!

          • VEĽKONOČNÁ BABKA 🍞

          • VEĽKONOČNÁ BABKA je sladké chlebové pečivo podávané na Veľkú noc. V súčastnosti už máloktorá mladá rodina ju pečie doma, kúpia si ju v obchode ako hotový produkt.

            Čo tak urobiť tento rok zmenu a pripraviť si ju podľa tohto receptu.

        • 👉🏻Nadobúdanie praktických zručností 👩🏼‍🍳
          • 👉🏻Nadobúdanie praktických zručností 👩🏼‍🍳

          • Tento školský rok žiaci nadobúdajú praktické zručnosti prevažne v našej odbornej učebni. V skupinkách 5+1 za dodržiavania hygienických opatrení pripravujú rôzne pokrmy.

            Aj prváci (žiaci 1.B )si uvedomujú, že ak v budúcnosti chcú byť úspešní v gastronómií musia na sebe pracovať a byť aktívni už vo svojich začiatkoch.

            Tak im držme palce, nech im to v kuchyni dobre varí

          • GRATULUJEME 👏

          • Gratulujeme k úspechu CUKRÁROM SO SRDCOM.

            Teší nás, že SOŠ hotelová Vysoké Tatry bola súčasťou tohto úspešného projektu.

          • MOTIVUJEME SA NAVZÁJOM! 💪

          • Svetový deň obezity (4. marec) sa tento rok niesol v znamení vzájomnej inšpirácie a motivácie.

            Keďže počas pandemie COVID 19 trávime nadmerný čas doma pri počítači, urobme aj dnes niečo pre svoje zdravie, ale aj pre svojich blízkych. Poďte si s nami zacvičiť.

             

            Jedno z motivačných videí p. učiteľa Jaroslava Michalka.

          • Slovenský rekord pre charitatívny účel 👏

          • Naši absolventi, známy tatranský cukrár Matúš Reľovský a kuchár Benjamin Gorel spolu so šéfkuchárom Jánom Dudášom a ďalšími kolegami, dostali nápad pomôcť ľuďom v prvej línii počas pandémie.

            9. marca 2021 zavčas rána sa rozohriali pece aj rúry a do neskorého večera sa nezastavili. Nebol čas na oddych, ani na prestávky. Všetci družne spolupracovali pre dobro iných. Výsledkom bol slovenský rekord – 5640 veterníkov napečených za jeden deň určených na charitatívne účely pre pracovníkov Fakultnej nemocnice v Košiciach. Do projektu sa svojou troškou zapojila aj SOŠ hotelová Vysoké Tatry.

            Pandémia koronavírusu odhalila, koľko dobrých ľudí existuje medzi nami a ako si dokážeme napriek náročnej situácii vzájomne pomôcť. Obzvlášť dôležité je šíriť radosť, ktorá nám vlieva nádej a dobrú náladu. Často na to postačí aj taká drobnosť, akou je skvele upečený zákusok.

            „Čím menšia vec, tým väčšia musí byť naša láska." Matka Tereza

          • POKUS O SLOVENSKÝ REKORD

          • DRŽTE PALCE!

            Na pôde SOŠ hotelová Vysoké Tatry sa naši bývalí absolventi spolu so svojimi kolegami pokúsia o SLOVENSKÝ REKORD v pečeni veterníkov. Sme radi, že svojou troškou prispejeme aj my SOŠ hotelová Vysoké Tatry .

          • Záver Jarnej školy

          • V závere týždňa pedagógovia zbilancovali priebeh Jarnej školy a vyhodnotili prácu žiakov. To, že bol záujem o vzdelávanie svedčila aj účasť žiakov v tomto úspešnom projekte.

            Žiaci pod dohľadom kamier vytvárali umelecké diela a v priebehu pár dní sa zrazu stali „mediálnymi hviezdami.“

            Jarná škola mala bohatý program a učebne miestami pripomínali chemické laboratóriá. Veď aj gastronómia a s ňou aj naša škola idú stále vpred. Ďakujeme všetkým za realizáciu.

          • Aby hosťom chutilo... 🥒🥔🍆=🥗

          • Servírovať jedlo krásne na tanier je prvým krokom k tomu, aby hosťom chutilo.

            Aj o tom sa dnes presvedčili žiaci počas jarnej školy. Pripravili si tradičné jedlo v modernom prevedení, ktoré mali sami prezentovať. Okrem toho sa venovali aj príprave bylinkových ochutených olejov a precvičovali aj mnoho ďalších zručností.

        • OZNAM KU PRIJÍMACIEMU KONANIU !

        • 23. 4. 2021
        • Prijímacie konanie do prvého ročníka študijných odborov kuchár a čašník, servírka sa uskutoční v termínoch 3. mája 2021 a 10. mája 2021. Pozvánky a pokyny na prijímacie konanie Vám budú doručené v najbližších dňoch poštou.

          vedenie školy

        • DEŇ ZEME 🌍

        • 22. 4. 2021
        • Správny obed môže pomôcť planete. Existujú totiž chutné, zdravé a pestré jedlá, ktorých uhlíková stopa je nízka. Aj toto bola jednou z tém, ktorej sme sa venovali v rámci Dňa Zeme.

          Žiaci III.B navrhli a pripravili pokrmy, v ktorých použili lokálne suroviny. Vyberali z toho, čo aktuálne môžu použiť a snažili sa vyhýbať ich nadmernému spracovaniu. Zaujala ich aj mapa lokálnych farmárov a dodávateľov od

          Lokálžrawetz. Na jeho webe si našli mnohé inšpirujúce recepty.

          A čo s použitým riadom? Ako ho čo najekologickejšie umyť?

          Žiaci V.HA prišli s návrhom si zasadiť semená lufy a predpestovať si vlastné priesady, ktoré budú dopestované v záhrade. Ostáva nám dúfať, že počasie bude priaznivé a po vhodnom pestovaní sa dočkáme aj prírodných špongií na umývanie riadu.

          Pred svojimi spolužiakmi prezentovali aj spôsoby, ktorými pomôžu chrániť našu Zem.

          Krásny Deň Zeme prajeme!

        • Nadstavbové štúdium

        • 19. 4. 2021
        • Prihlášku na denné nadstavbové štúdium na našej škole si môžte podať do 31.5.2021 

          ------------------------------------------

          Ide o dvojročné denné nadstavbové štúdium s maturitou v študijnom odbore spoločné stravovanie, kde si môže absolvent učebného odboru doplniť vzdelanie a ukončiť ho maturitnou skúškou.

          Názov  a číslo odboru:  6421 L spoločné stravovanie

          Prihláška na nadstavbové štúdium docx pdf

        • VZDELÁVANIE JE CELOŽIVOTNÝ PROCES

        • 16. 4. 2021
        • Riadia sa tým aj naši externí žiaci, ktorí svoje voľné chvíle popri práci venujú štúdiu gastonómie v našej škole. Okrem teoretických vedomostí rozvíjajú aj praktické zručnosti a tak si postupne rozširujú svoje kompetencie.

        • Recepty bez mäsa

        • 15. 4. 2021
        • Recepty bez mäsa dokážu príjemne spestriť jedálny lístok v domácnostiach. Žiačky III.HA sa o tom presvedčili na odbornom výcviku, popritom si precvičili svoje zručnosti a podporili svoju kreativitu.

          Len pre zaujímavosť: Pripravovali zeleninovú girellu, holandskú omáčku, rukolový olej, špenátovú omáčku, cviklové perly, knedličky z polenty a jogurtové sphéry.

        • ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA - čašník/servírka

        • 9. 4. 2021
        • Alfou-omegou úspechu v službách sú nielen atraktívne a kvalitné atrakcie a prevádzky, ale najmä školený personál.

          Svoju prácu v odbore čašník/servírka predviedli žiaci 4. A v ročníkovej skúške 7. apríla 2021.

        • ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA

        • 9. 4. 2021
        • ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA 8. apríl 2021

          Žiaci 4. A v skupinách 5+1 pripravovali pokrmy podľa zadania, ktoré si vylosovali. Predviedli svoje zručnosti z oblasti gastronómie, nesmiernu dávku kreativity, i svoje prezenčné a obchodné zručnosti. Výsledná známka zo skúšky sa im premieta do hodnotenia predmetu odborný výcvik v 2. polroku 4. ročníka.

          Ako sa im to podarilo, posúďte sami....

        • Veľkonočné jahňa

        • 4. 4. 2021
        • Síce si už pochútnávate na svojich veľkonočných dobrotách, no nedá nám nezdielať jedno z náučných videí nášho kolegu Mareka Pajera - recept na Veľkonočné jahňa.

          Inšpirácia aj pre ďalšie slávnostné príležitosti.

          Prajeme dobrú chuť!

        • VEĽKONOČNÁ BABKA 🍞

        • 2. 4. 2021
        • VEĽKONOČNÁ BABKA je sladké chlebové pečivo podávané na Veľkú noc. V súčastnosti už máloktorá mladá rodina ju pečie doma, kúpia si ju v obchode ako hotový produkt.

          Čo tak urobiť tento rok zmenu a pripraviť si ju podľa tohto receptu.

        • 🐏Veľkonočný baranček 🐏

        • 1. 4. 2021
        • Veľkonočný barančekpatrí medzi stálice na slávnostnom veľkonočnom stole. Pustite sa do pečenia s radami od SOŠ hotelovej Vysoké Tatry.

      • 👉🏻Nadobúdanie praktických zručností 👩🏼‍🍳
        • 👉🏻Nadobúdanie praktických zručností 👩🏼‍🍳

        • 23. 3. 2021
        • Tento školský rok žiaci nadobúdajú praktické zručnosti prevažne v našej odbornej učebni. V skupinkách 5+1 za dodržiavania hygienických opatrení pripravujú rôzne pokrmy.

          Aj prváci (žiaci 1.B )si uvedomujú, že ak v budúcnosti chcú byť úspešní v gastronómií musia na sebe pracovať a byť aktívni už vo svojich začiatkoch.

          Tak im držme palce, nech im to v kuchyni dobre varí

        • GRATULUJEME 👏

        • 18. 3. 2021
        • Gratulujeme k úspechu CUKRÁROM SO SRDCOM.

          Teší nás, že SOŠ hotelová Vysoké Tatry bola súčasťou tohto úspešného projektu.

        • MOTIVUJEME SA NAVZÁJOM! 💪

        • 11. 3. 2021
        • Svetový deň obezity (4. marec) sa tento rok niesol v znamení vzájomnej inšpirácie a motivácie.

          Keďže počas pandemie COVID 19 trávime nadmerný čas doma pri počítači, urobme aj dnes niečo pre svoje zdravie, ale aj pre svojich blízkych. Poďte si s nami zacvičiť.

           

          Jedno z motivačných videí p. učiteľa Jaroslava Michalka.

        • Slovenský rekord pre charitatívny účel 👏

        • 10. 3. 2021
        • Naši absolventi, známy tatranský cukrár Matúš Reľovský a kuchár Benjamin Gorel spolu so šéfkuchárom Jánom Dudášom a ďalšími kolegami, dostali nápad pomôcť ľuďom v prvej línii počas pandémie.

          9. marca 2021 zavčas rána sa rozohriali pece aj rúry a do neskorého večera sa nezastavili. Nebol čas na oddych, ani na prestávky. Všetci družne spolupracovali pre dobro iných. Výsledkom bol slovenský rekord – 5640 veterníkov napečených za jeden deň určených na charitatívne účely pre pracovníkov Fakultnej nemocnice v Košiciach. Do projektu sa svojou troškou zapojila aj SOŠ hotelová Vysoké Tatry.

          Pandémia koronavírusu odhalila, koľko dobrých ľudí existuje medzi nami a ako si dokážeme napriek náročnej situácii vzájomne pomôcť. Obzvlášť dôležité je šíriť radosť, ktorá nám vlieva nádej a dobrú náladu. Často na to postačí aj taká drobnosť, akou je skvele upečený zákusok.

          „Čím menšia vec, tým väčšia musí byť naša láska." Matka Tereza

        • POKUS O SLOVENSKÝ REKORD

        • 9. 3. 2021
        • DRŽTE PALCE!

          Na pôde SOŠ hotelová Vysoké Tatry sa naši bývalí absolventi spolu so svojimi kolegami pokúsia o SLOVENSKÝ REKORD v pečeni veterníkov. Sme radi, že svojou troškou prispejeme aj my SOŠ hotelová Vysoké Tatry .

        • Záver Jarnej školy

        • 26. 2. 2021
        • V závere týždňa pedagógovia zbilancovali priebeh Jarnej školy a vyhodnotili prácu žiakov. To, že bol záujem o vzdelávanie svedčila aj účasť žiakov v tomto úspešnom projekte.

          Žiaci pod dohľadom kamier vytvárali umelecké diela a v priebehu pár dní sa zrazu stali „mediálnymi hviezdami.“

          Jarná škola mala bohatý program a učebne miestami pripomínali chemické laboratóriá. Veď aj gastronómia a s ňou aj naša škola idú stále vpred. Ďakujeme všetkým za realizáciu.

        • Aby hosťom chutilo... 🥒🥔🍆=🥗

        • 25. 2. 2021
        • Servírovať jedlo krásne na tanier je prvým krokom k tomu, aby hosťom chutilo.

          Aj o tom sa dnes presvedčili žiaci počas jarnej školy. Pripravili si tradičné jedlo v modernom prevedení, ktoré mali sami prezentovať. Okrem toho sa venovali aj príprave bylinkových ochutených olejov a precvičovali aj mnoho ďalších zručností.

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje
  • Sledujte nás