Riadia sa tým aj naši externí žiaci, ktorí svoje voľné chvíle popri práci venujú štúdiu gastonómie v našej škole. Okrem teoretických vedomostí rozvíjajú aj praktické zručnosti a tak si postupne rozširujú svoje kompetencie.
Novinky
VZDELÁVANIE JE CELOŽIVOTNÝ PROCES
- 12
Recepty bez mäsa
Recepty bez mäsa dokážu príjemne spestriť jedálny lístok v domácnostiach. Žiačky III.HA sa o tom presvedčili na odbornom výcviku, popritom si precvičili svoje zručnosti a podporili svoju kreativitu.
Len pre zaujímavosť: Pripravovali zeleninovú girellu, holandskú omáčku, rukolový olej, špenátovú omáčku, cviklové perly, knedličky z polenty a jogurtové sphéry.
ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA - čašník/servírka
Alfou-omegou úspechu v službách sú nielen atraktívne a kvalitné atrakcie a prevádzky, ale najmä školený personál.
Svoju prácu v odbore čašník/servírka predviedli žiaci 4. A v ročníkovej skúške 7. apríla 2021.
1
ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA
ROČNÍKOVÁ SKÚŠKA 8. apríl 2021
Žiaci 4. A v skupinách 5+1 pripravovali pokrmy podľa zadania, ktoré si vylosovali. Predviedli svoje zručnosti z oblasti gastronómie, nesmiernu dávku kreativity, i svoje prezenčné a obchodné zručnosti. Výsledná známka zo skúšky sa im premieta do hodnotenia predmetu odborný výcvik v 2. polroku 4. ročníka.
Ako sa im to podarilo, posúďte sami....
19
Veľkonočné jahňa
Síce si už pochútnávate na svojich veľkonočných dobrotách, no nedá nám nezdielať jedno z náučných videí nášho kolegu Mareka Pajera - recept na Veľkonočné jahňa.
Inšpirácia aj pre ďalšie slávnostné príležitosti.
Prajeme dobrú chuť!
Veľkonočná nedeľa
Krásnu Veľkonočnú nedeľu prajeme z SOŠ hotelovej Vysoké Tatry. 🐇🐣🌷
VEĽKONOČNÁ BABKA 🍞
VEĽKONOČNÁ BABKA je sladké chlebové pečivo podávané na Veľkú noc. V súčastnosti už máloktorá mladá rodina ju pečie doma, kúpia si ju v obchode ako hotový produkt.
Čo tak urobiť tento rok zmenu a pripraviť si ju podľa tohto receptu.
🐏Veľkonočný baranček 🐏
Veľkonočný barančekpatrí medzi stálice na slávnostnom veľkonočnom stole. Pustite sa do pečenia s radami od SOŠ hotelovej Vysoké Tatry.
👌🧐🎯Nevieš kam, príď sa pozrieť k nám 🎯 🧐👩🍳🧑🍳👌
👉🏻Nadobúdanie praktických zručností 👩🏼🍳
Tento školský rok žiaci nadobúdajú praktické zručnosti prevažne v našej odbornej učebni. V skupinkách 5+1 za dodržiavania hygienických opatrení pripravujú rôzne pokrmy.
Aj prváci (žiaci 1.B )si uvedomujú, že ak v budúcnosti chcú byť úspešní v gastronómií musia na sebe pracovať a byť aktívni už vo svojich začiatkoch.
Tak im držme palce, nech im to v kuchyni dobre varí
2
GRATULUJEME 👏
Gratulujeme k úspechu CUKRÁROM SO SRDCOM.
Teší nás, že SOŠ hotelová Vysoké Tatry bola súčasťou tohto úspešného projektu.
MOTIVUJEME SA NAVZÁJOM! 💪
Svetový deň obezity (4. marec) sa tento rok niesol v znamení vzájomnej inšpirácie a motivácie.
Keďže počas pandemie COVID 19 trávime nadmerný čas doma pri počítači, urobme aj dnes niečo pre svoje zdravie, ale aj pre svojich blízkych. Poďte si s nami zacvičiť.
Jedno z motivačných videí p. učiteľa Jaroslava Michalka.
Slovenský rekord pre charitatívny účel 👏
Naši absolventi, známy tatranský cukrár Matúš Reľovský a kuchár Benjamin Gorel spolu so šéfkuchárom Jánom Dudášom a ďalšími kolegami, dostali nápad pomôcť ľuďom v prvej línii počas pandémie.
9. marca 2021 zavčas rána sa rozohriali pece aj rúry a do neskorého večera sa nezastavili. Nebol čas na oddych, ani na prestávky. Všetci družne spolupracovali pre dobro iných. Výsledkom bol slovenský rekord – 5640 veterníkov napečených za jeden deň určených na charitatívne účely pre pracovníkov Fakultnej nemocnice v Košiciach. Do projektu sa svojou troškou zapojila aj SOŠ hotelová Vysoké Tatry.
Pandémia koronavírusu odhalila, koľko dobrých ľudí existuje medzi nami a ako si dokážeme napriek náročnej situácii vzájomne pomôcť. Obzvlášť dôležité je šíriť radosť, ktorá nám vlieva nádej a dobrú náladu. Často na to postačí aj taká drobnosť, akou je skvele upečený zákusok.
„Čím menšia vec, tým väčšia musí byť naša láska." Matka Tereza
POKUS O SLOVENSKÝ REKORD
DRŽTE PALCE!
Na pôde SOŠ hotelová Vysoké Tatry sa naši bývalí absolventi spolu so svojimi kolegami pokúsia o SLOVENSKÝ REKORD v pečeni veterníkov. Sme radi, že svojou troškou prispejeme aj my SOŠ hotelová Vysoké Tatry .
Záver Jarnej školy
V závere týždňa pedagógovia zbilancovali priebeh Jarnej školy a vyhodnotili prácu žiakov. To, že bol záujem o vzdelávanie svedčila aj účasť žiakov v tomto úspešnom projekte.
Žiaci pod dohľadom kamier vytvárali umelecké diela a v priebehu pár dní sa zrazu stali „mediálnymi hviezdami.“
Jarná škola mala bohatý program a učebne miestami pripomínali chemické laboratóriá. Veď aj gastronómia a s ňou aj naša škola idú stále vpred. Ďakujeme všetkým za realizáciu.
Kritériá pre prijímanie žiakov do SOŠ hotelová Horný Smokovec 26, Vysoké Tatry do 1. ročníka v šk. roku 2021/2022
Riaditeľ školy zverejňuje údaje podľa § 65 školského zákona (ako napríklad počet žiakov, ktorých možno prijať do tried prvého ročníka, kritériá a ostatné podmienky prijatia na štúdium) - kritériá
Aby hosťom chutilo... 🥒🥔🍆=🥗
Servírovať jedlo krásne na tanier je prvým krokom k tomu, aby hosťom chutilo.
Aj o tom sa dnes presvedčili žiaci počas jarnej školy. Pripravili si tradičné jedlo v modernom prevedení, ktoré mali sami prezentovať. Okrem toho sa venovali aj príprave bylinkových ochutených olejov a precvičovali aj mnoho ďalších zručností.
OZNAM
Milí študenti,
po prázdninách opäť pokračujeme vo vyučovaní. Končiace ročníky prezenčnou formou, ostatné dištančne podľa nasledujúceho harmonogramu:
Podmienkou vstupu do školy je vyhlásenie o bezinfekčnosti a negatívny test na ochorenie COVID 19.
Čestné vyhlásenie je možné podať aj elektronicky prostredníctvom edupage.
Horný Smokovec 25. 2. 2021 vedenie SOŠH
plnolety-ziak-informacie-o-dobrovlnom-suhlase-pre-dotknute-osoby_(1).docx
Ziak-a-zakonny-zastupca-Informacie-pre-dotknute-osoby-o-dobrovolnom-suhlase.docx
Cestne-vyhlasenie-plnolety-ziak.docx
cestne-vyhlasenie-neplnolety-ziak-a-zakonny-zastupca.docx
Vzácni hostia v Jarnej škole
Sme veľmi radi, že Prešovský samosprávny kraj umožnil zrealizovať jarnú školu počas jarných prazdnin našim žiakom. Taktiež sa tešíme, že hostia z PSK spolu s vedúcim odboru školstva nás poctili svojou návštevou a zúčastnili sa slávnostného banketu. Žiaci tak nadobudli pocit, že sú na skutočnom bankete. Uvedomili si, že dôkazu niečo vytvoriť sami a nadobudli sebavedomie.
SLÁVNOSTNÝ BANKET 🥂🍽🍵
Dnes to v SOŠ hotelová Horný Smokovec dýcha slávnostnou atmosférou. Žiaci v spolupráci s majstrami sa pripravili na BANKET, na ktorý si pozvali významných hostí.... Ich snaženie i zručnosti si budete môcť pozrieť aj v reportáži TA3